Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης


Ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης
Το ελληνικό πρωινό της Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη συμπρωτεύουσα, χάρη σε μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ελληνικό Πρωινό» και στο πλαίσιο αυτού προϊόντα όπως μπουγάτσα, βουβαλίσιο γάλα, ρυζόγαλο, τσουρέκι και φυσικά κουλούρι Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται στο πρωινό ξενοδοχείων της πόλης.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου άρχισε να υλοποιείται πριν από τέσσερα χρόνια. «Στο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” συμμετέχουν 250 ξενοδοχεία απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά ο στόχος μας είναι να φτάσουν στα 1.000 μέχρι το τέλος του 2015», ανέφερε ο Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο συνδέεται ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό, που αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες για να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρήστος Πάλλης.

Το «Ελληνικό πρωινό» σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη κάνει «ανοίγματα» προβολής και στο εξωτερικό, ενώ στις αρχές Δεκέμβρη αναμένεται να γίνει η παρουσίαση του πρωινού Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα και να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη γαστρονομικό προορισμό», επεσήμανε η Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. «Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν γεύσεις ξεχωριστές, στις οποίες, από την μέχρι τώρα εμπειρία μας, ανταποκρίνονται θετικά», πρόσθεσε.

Το πρότυπο του Ελληνικού πρωινού της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της έκθεσης PHILOXENIA 2013 που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου