Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Σεμινάριο Μανιταριών

 
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Σεμινάριο με τίτλο "Ας γνωρίσουμε τον κόσμο των μανιταριών" το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΜΥΘΟΣ στα Τραυλιάτα και το παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.
 
Το Σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στη γνωριμία των μανιταριών, με αφορμή την καινοτόμο Δράση, την οποία υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με τίτλο: Καταγραφή και Παρακολούθηση ειδών μακρομυκήτων (μανιταριών) του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, κ. Γεωργίας Καμάρη, Ομότιμης Καθηγήτριας, ενώ στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από τον Διευθυντή/Συντονιστή του Φορέα, Δρ. Γεώργιο Μήτσαινα, για τις Δράσεις που υλοποιούνται στον Φορέα από την αρχή της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα. Κατόπιν, η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσιάσεις από ειδικούς στο θέμα των μανιταριών. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το τι είναι τα μανιτάρια, που εμφανίζονται, τον κύκλο ζωής τους, την οικολογική και οικονομική σημασία τους, τα μορφολογικά χαρακτηριστικά και άλλες σημαντικές πληροφορίες για την αναγνώρισή των κυριότερων ειδών τους. Τέλος, αναφέρθηκαν τα κυριότερα εδώδιμα και δηλητηριώδη μανιτάρια που συναντάμε στον ελλαδικό χώρο.
 
Αναλυτικά, οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως εξής:
 
  • Μανιτάρια: Πρόσκαιρες εμφανίσεις μιας μόνιμης αφανούς παρουσίας από την κ. την κ. Ζαχαρούλα Γκόνου- Ζάγκου, Λέκτορα Βιολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Μανιτάρια: Ποικίλα σχήματα σε έναν πολύχρωμο κόσμο από την κ. Μαρίνα Τριανταφύλλου, MSc Βιολόγος.
  • Εδώδιμα και δηλητηριώδη μανιτάρια, από τον κ. Δημήτρη Σωφρόνη, Πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Μεσογαίας.
 
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν τοποθετήσεις και έγινε συζήτηση επί των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.
Με αυτή την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκδρομή για την αναγνώριση και συλλογή μανιταριών. Η ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.
 
 
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου
Γεωργία Καμάρη
Ομοτ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου