Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σύρος. Εκπαιδευτικός τουρισμός



Κοινή σύσκεψη με αντικείμενο την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ρωσίας στο νησί της Σύρου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Υπηρεσιών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου κ. Ιάκωβου Αρβανίτη του τουριστικού πράκτορα κ. Αντώνιου Μαραγκού, ιδιοκτήτη της Syros Travel σε συνεργασία με την κα Irina Artemenko εκπρόσωπο του διεθνούς Τουριστικού γραφείου AG PARTNERS GROUP, σε συνέχεια συνάντησης που προηγήθηκε με τον Αντ/ρχη Κυκλάδων κ. Πουσσαίο και το προϊστάμενο της Δ/νσης Τουρισμού Κυκλάδων κ. Δημήτριο Πασχαλίδη.

Στη συνάντηση που μετείχαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου οι καθηγητές κ. Θώμας Σπύρου και κα Αλεξάνδρα Γεωργιάδου και εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο κ. Παναγιώτης Βούρος, συζητήθηκε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από Ρώσικα Πανεπιστημία για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε διάφορα επιστημονικά πεδία, μέσα καταρχάς από τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο νησί της Σύρου για Ρώσους φοιτητές στη διάρκεια όλου του χρόνου. Από τη πλευρά του Πανεπιστημίου εκφράστηκε και η θέληση αλλά και η δυνατότητα για συνεργασία ενώ από μέρους του αντιπεριφερειάρχη η υποστήριξη σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην τουριστική ανάπτυξη της Σύρου και γενικότερα των Κυκλάδων, ακόμα δε περισσότερο όταν αυτή συνδέεται με ειδικές μορφές τουρισμού και επέκταση της τουριστικής περιόδου, όπως επανειλλημένα έχει τονισθεί και εμπλέκει και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στενό συνεργάτη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση με τη παρουσία μεταξύ άλλων και εκπροσώπου ρώσικου Πανεπιστημίου με συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο συνεργασίας και χρονοδιαγράμματα.

Τέλος ο Αντ/ρχης Κυκλάδων κ. Πουσσαίος εκφράζει την ικανοποίηση του για την υλοποίηση της δράσης 6.3. του προγράμματος «ΠΟΛΥΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» και υπεύθυνο τον καθηγητή και πρώην Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Σπιλάνη, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα του ίδιου και της Περιφερειάς Ν. Αιγαίου και ευελπισθεί στην όσο το δυνατόν ταχύτερη δημόσια χρήση του που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής.


πηγή: http://www.tiniaki.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου