Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η παραγωγή οίνου της Κίνας θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια


chinese


Η Κίνα θα γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με το γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS).

Ο Boris Petric, ανθρωπολόγος που ερευνά το σώμα, εκτιμά ότι η Κίνα θα διπλασιάσει τους αμπελώνες της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, ξεπερνώντας την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία για να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού στον κόσμο, όπως αναφέρθηκε από ερευνητή του κρασιού.
Η Κίνα έχει αυξήσει την έκτασης της στην αμπελουργία και είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρασιού στον κόσμο. Ένας αυξανόμενος αριθμός των οινοποιείων και των chateaux ξεπηδάνε σε όλες τις αμπελουργικές εκτάσεις σε μέρη όπως η περιοχή Ningxia.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), η Ισπανία είχε 1,018 εκατομμύρια εκτάρια αμπελοκαλλιέργειας το 2012, ακολουθώντας η Γαλλία με 800 εκατομμύρια εκτάρια. Ενώ οι αμπελώνες της Κίνας κάλυπταν 570 εκατ. εκτάρια το 2012, περισσότερα εκτάρια αμπελώνων από τις ΗΠΑ.
Ο Peric ανέφερε επίσης ότι η στρατηγική της Κίνας για την καλλιέργεια αμπελιών δεν ανήκει σε μια εθνική αγάπη για το κρασί.

«Πρώτον, είναι για πολιτικούς λόγους, προκειμένου να βοηθήσει τις φτωχές περιφέρειες που αγωνίζονται οικονομικά», είπε.
Πιστεύει ότι η αύξηση των αμπελιών θα βοηθήσει επίσης στο να αποτρέψει τις αμμοθύελλες σε περιοχές όπως η Ningxia, που υποφέρει με την ερημοποίηση.
Τόνισε επίσης ότι η μάχη της Κίνας κατά του αλκοολισμού είναι ένας άλλος λόγος για την αναμπέλωση, το κρασί προσφέρει ένα χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλης, η οποία θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική λύση για το εγχώριο white spirit Baijiu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου