Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ευεργέτουλα Λέσβου


geoparks2


Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο του Έργου και στα πλαίσια των δράσεων ενηλίκων της Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με θέμα: «Διασχίζοντας το Γεωπάρκο Λέσβου – 300 εκατομμύρια χρόνια ιστορίας της γης σε 96 χιλιόμετρα – Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη του νησιού.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 100 άτομα.

Οι εργασίες της δράσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στο Σίγρι.

Η Περιβαλλοντική διαδρομή: «Διασχίζοντας το Γεωπάρκο Λέσβου – 300 εκατομμύρια ιστορίας της γης σε 96 χιλιόμετρα – Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» ξεκινώντας από την πόλη της Μυτιλήνης και φτάνοντας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους περιλαμβάνει γνωριμία με τα μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία της Λέσβου και την γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου και του ελληνικού χώρου γενικότερα. Οι συμμετέχοντες σε 96 χιλιόμετρα της περιβαλλοντικής διαδρομής θα παρατηρήσουν την ηφαιστειακή φλέβα Αλυφαντών, το τεκτονικό παράθυρο Ολύμπου, τις θερμές πηγές Θέρμα, το τεκτονικό ρήγμα Λάρσου και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, τους οφιόλιθους – υπολείμματα του ωκεανού της Τηθύως, την ηφαιστειακή φλέβα Φίλιας, τον ηφαιστειακό κρατήρα Βατούσας, το σπήλαιο Άντισσας, τους ιγνιμβρίτες και το λακόλιθο Ερεσού, τον ηφαιστειακό δόμο Όρδυμνου, τα ευρήματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, θα αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά τους και θα ανακαλύψουν την ιστορία τους. Στη συνέχεια θα περπατήσουν στα περιβαλλοντικά μονοπάτια του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους, θα επισκεφτούν τις απολιθωματοφόρες θέσεις και θα γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, ένα απολιθωμένο οικοσύστημα 20 εκατομμυρίων ετών, θα παρατηρήσουν το σύγχρονο οικοσύστημα της Λέσβου και θα καταγράψουν τις ομοιότητες και διαφορές τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα σας αποσταλούν σύντομα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ., αποστέλλοντας τα στοιχεία τους (ονομ/μο, επάγγελμα, τηλ. επικοινωνίας και email) με φαξ στο 22520-29039 ή με μήνυμα στο kpeevergetoula@gmail.com. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΠΕ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ:

«Διασχίζοντας το Γεωπάρκο Λέσβου
- 300 εκατομμύρια χρόνια ιστορίας της γης σε 96 χιλιόμετρα
– Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου»

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου