Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Γι’ αυτά τα κλειστά σχολεία ποιος φταίει;


 
Τελικά όπως φαίνεται δεν κλείνουν όλα τα σχολεία από τις καταλήψεις, τις απεργίες και τις αποχές. Υπάρχουν και σχολεία -όπως αυτά στη Νάουσα και στη Φλώρινα- που κλείνουν επειδή η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να λύσει οριστικά το πρόβλημα της θέρμανσης στα σχολεία, όπως και σε εκατομμύρια νοικοκυριά στην χώρα.
 
Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χρήμα για να συνεχιστεί η ίδια αποτυχημένη πολιτική που διαιωνίζει την εξάρτηση από το πετρέλαιο με τα γνωστά συμπτώματα: αιθαλομίχλη, παράνομη υλοτόμηση, καύση ακατάλληλων καυσίμων. Τα χρήματα που σπαταλώνται στο πετρέλαιο είναι χρήματα που χάνονται από τη χώρα για πάντα, σε αντίθεση με τις επενδύσεις στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που έχουν προστιθέμενη αξία.
Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η νέα εκστρατεία της Greenpeace «Όλοι το προτιμούν ζεστό» για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας. Ήδη εκατοντάδες πολίτες έχουν υποστηρίξει οικονομικά την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου των Στροπώνων στην Εύβοια. Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει το παράδειγμα της κοινωνίας, τότε μέσα από ένα μαζικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων μπορεί να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ από τις εισαγωγές πετρελαίου, να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, να προσελκύσει βιώσιμες επενδύσεις και φυσικά να προστατεύσει το περιβάλλον.

 
Η Greenpeace καλεί την κυβέρνηση:
  • Να μην σπαταλήσει άλλα χρήματα στην επιδότηση του πετρελαίου, αλλά να προωθήσει επιθετικά την εξοικονόμηση ενέργειας ως τη μόνη αποτελεσματική λύση στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. 

Αυτό το χειμώνα, αυτό το σχολείο στους Στρόπωνες θα μείνει ανοιχτό γιατί θα μείνει ζεστό, χωρίς μία σταγόνα πετρέλαιο. Δεν πρέπει να είναι το μόνο. Βοήθησε και εσύ:
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου