Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Καρδίτσα. Εξωραϊσμός της παραποτάμιας περιοχής του Γαβρά

 



Με πρωτοβουλία της ΟικόΣφαιρας, πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Οκτώβρη ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα, ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων με θέμα την Ανάπλαση, εξωραϊσμό και ανάδειξη της παραποτάμιας περιοχής ποταμού Γαβρά (Ανάχωμα). Πρόκειται για την παραποτάμια περιοχή που βρίσκεται στο νότιο μέρος, στις παρυφές της πόλης, από Παπαράτζα μέχρι γέφυρα Καράμπαλη, όπου μεταξύ των άλλων και η συνοικία Αγ. Παντελεήμονα. Στη σύσκεψη αυτή μεταξύ των άλλων φορέων κλήθηκαν και η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΤΟΕΒ Καρδίτσας.
 
Η παραπάνω δράση, έχει δρομολογηθεί από την ΟικόΣφαιρα, από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας, την οικονομική χορηγία της Κλινικής «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» και της κατασκευαστικής εταιρίας γερανογέφυρων, μεταλλικών κτιρίων και ανελκυστήρων – Πολύζος Απόστολος ΚΑΡΔΙΤΣΑ, την συμμετοχή φορέων του νομού μας και φυσικά με την παρουσία δεκάδων εθελοντών.
 
Έτσι, όλοι μαζί κατάφεραν να καθαρίσουν το Ανάχωμα από όλα τα σκουπίδια που για χρόνια συσσωρεύτηκαν από διάφορους συμπολίτες μας, να αποψιλώσουν κλαριά, θάμνους και χόρτα ώστε να ανοιχτούν προσπελάσιμοι διάδρομοι και να τοποθετήσουν, πινακίδες οδικής σήμανσης και σιδερένιες μπάρες που δεν επιτρέπουν την είσοδο αυτοκινήτων για εναπόθεση νέων σκουπιδιών. Όλα αυτά, αποτέλεσαν ένα καλό ξεκίνημα με σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά χρειάζεται συνέχεια και σοβαρή δουλειά προκειμένου να παραδοθεί για ψυχαγωγία και χρήση, σε περιπατητές, αθλητές, ψαράδες και γενικά σε κάθε πολίτη. Έτσι, η ΟικόΣφαιρα θεωρώντας σοβαρό το εγχείρημα, παίρνει μια νέα πρωτοβουλία, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια διευρυμένη οργανωτική επιτροπή από φορείς του νομού μας, η οποία να λειτουργεί σε μόνιμη βάση και πιο αποτελεσματικά με σκοπό να προχωρήσει τις διαδικασίες και εργασίες που απαιτούντα για την ολοκλήρωση της παρέμβασης.
 
 
πηγή: http://www.karditsanews.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου