Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη. Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και Ρέμα Ξηροποτάμου. Μοναδικά πολιτιστικά τοπία της πόλης μας

 
 
 
Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, στο πλαίσιο των δράσεών του για την αστική αειφορία πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με το Συμβούλιο Βιωσιμότητας Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσου  και το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρώην στρατόπεδο Καρατάσου – Ρέμα Ξηροποτάμου: Μοναδικά πολιτιστικά τοπία της Θεσσαλονίκης».
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, ώρες 17.00 – 20.30 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο και εντός του αναψυκτηρίου του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
 
 
 Πρόγραμμα:
 
17.00:             Προσέλευση – Εγγραφές.
17.00 – 18.00: Ξενάγηση στις Περιαστικές Καλλιέργειες στο στρατόπεδο    Καρατάσιου.
18.00 – 18.15: «Ενημέρωση για το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου», Λαζαρίδης Σάκης,  Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, Πρωτοβουλία για τα πρώην στρατόπεδα.
18.15 – 18.35: «Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου: Η δυνατότητα της Θεσσαλονίκης για έναν μοναδικό Πολιτιστικό κήπο». Βιβιάννα Μεταλληνού,  Αρχιτέκτων, Ιστορικός περιβάλλοντος.
18.35 – 18.50: «Το ρέμα Ξηροποτάμου στο πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου. Η ανάγκη προστασίας του»  Γιώργος Μπλιώνης, Βιολόγος, Δρ. Οικολογίας.
18.50 – 19.00: «Εκπαιδεύοντας τα παιδιά στους ελεύθερους χώρους της πόλης» Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Φιλολόγος, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.
19.00 – 20.30: Ανοικτή συζήτηση – παρεμβάσεις. Συντονιστής: Στέφανος Διαμαντόπουλος, Δημοσιογράφος
 
Προσκαλούνται να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πρόκειται να ασχοληθούν με θέματα που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες: Βιώσιμη Πόλη, ελεύθεροι χώροι και πράσινο στην πόλη, στρατόπεδα δυτικής Θεσσαλονίκης, περιαστικές καλλιέργειες, πανίδα και χλωρίδα της πόλης.
 
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην φόρμα που ακολουθεί. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 
 
πηγή: http://ecology-salonika.org/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου