Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κομοτηνή - Οικολογία Αλληλεγγύη. Εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία



Οικολογία Αλληλεγγύη: Εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομίαΟ Περιφερειακός Συνδυασμός στην ΑΜΘ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διοργανώνει στις 30 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» όπου παρουσιάζονται παραδείγματα από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής οικονομίας, τα κατορθώματά της και τη διάδοσή της σε πολλές χώρες. Το ντοκυμαντέρ προβάλλει τα οφέλη και τις διεξόδους που η κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προτείνουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι συνολικά 11.000.000 θέσεις εργασίας, το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 5,9% των εργαζομένων απασχολούνται στην κοινωνική οικονομία.
Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους ο Μανώλης Κιουτσούκης για τις Δράσεις προ-συνεργατικής αλληλέγγυας οικονομίας στην Κοινότητα, ο Νίκος Δομπάζης, συντονιστής της τοπικής ομάδα Πελίτι Κομοτηνής για τις δράσεις του Πελίτι στην εναλλακτική οικονομία και ο Δημήτρης Γιακουμής, ο οποίος θα παρουσιάσει το εγχείρημα που έγινε στην περιοχή μας για το Εναλλακτικό Νόμισμα Ροδόπης
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος ΑΜΘ. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου