Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νέου τύπου βιοκαύσιμα προωθεί η Ε.Ε.

 
 
                            
Νέου τύπου βιοκαύσιμα προωθεί η Ε.Ε.Πάνε δέκα χρόνια που η ΕΕ προωθεί τα βιοκαύσιμα σαν τρόπο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όμως σήμερα είναι πια σαφές ότι ορισμένα από τα βιοκαύσιμα αυτά αποτελούν σημαντικό μέρος όχι της λύσης αλλά του ιδίου του προβλήματος της ρύπανσης λόγω των… εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν μαζί με την καταστροφή του τροπικού δάσους. Η ΕΕ επιδιώκει τώρα να περάσει στα νέου τύπου βιοκαύσιμα που προέρχονται από πηγές όπως τα σκουπίδια.
Η ΕΕ έχει δεσμευθεί να καλύψει το 10% των αναγκών της σε καύσιμα κίνησης από τα βιοκαύσιμα μέχρι το 2020 όμως τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει μέχρι σήμερα τα προϊόντα αυτά έχουν εντείνει τις φωνές για περιορισμό τους.
 
Από την πλευρά του Ευρωκοινοβουλίου, η επιτροπή Περιβάλλοντος ψήφισε υπέρ της θέσπισης ορίου 5,5% για τα καύσιμα που προέρχονται από καλλιέργειες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως τρόφιμα όπως το κραμβέλαιο και το φοινικέλαιο.
 
Επιπλέον οι ευρωβουλευτές θέλουν να λαμβάνονται υπ' όψιν και η διαφορές σε απόδοση μεταξύ των διαφόρων καλλιεργειών με συνυπολογισμό και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη μόνη αλλαγή χρήσης μιας έκτασης για την παραγωγή καυσίμων.
 
Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την ολομέλεια με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου.
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου