Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ντροπή! Λαθροθήρες στη Λέσβο με ημομιμητικές συσκευές


 
Μαζί με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου ξεκίνησε και η λειτουργία των κραχτών (ηλεκτρονικές ηχοπαραγωγές συσκευές μιμητικών φωνών πτηνών)

για την προσέλκυση θηραμάτων. Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί έναν ανέντιμο και ανήθικο περιβαλλοντικά τρόπο άσκησης της θήρας και διώκεται ποινικά.

Οι συσκευές αυτές, τις περισσότερες φορές, είναι καλυμμένες σε βαριές σιδερένιες κατασκευές για προστασία από κλοπή ή κατάσχεση. Για τις κατασκευές αυτές φαίνεται να ξοδεύονται αρκετές εργατοώρες εργασίας που σε συνδυασμό με την ακριβή ηλεκτρονική συσκευή που περιέχουν αποτιμούνται συνολικά σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.

Όμως, καθώς φαίνεται, τίποτα δεν σταματά τους δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου όπως δείχνει και η φωτογραφία (οι πρώτοι κράχτες ενσωματωμένοι μέσα σε ειδική σιδηροκατασκευή από τις περιοχές Γέρας, Πλωμαρίου).

Να θυμίσουμε ότι η έντονη δραστηριότητα των δασικών οργάνων της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου κατά το έτος 2012 είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση μερικών δεκάδων τέτοιων συσκευών πέραν των άλλων κατασχεθέντων (όπλων, φυσιγγίων κ.λπ.).
 
 
Επισημαίνεται δε από στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου ότι:

Η έξαρση του φαινομένου της θήρας με ηχοπαραγωγές συσκευές δυσχεραίνει την ομαλή διεξαγωγή του κυνηγιού. Η παρουσία της Δασικής Υπηρεσίας σε όλη την ύπαιθρο θα είναι συνεχής και με αμείωτους ρυθμούς -σε όλη τη διάρκεια του έτους- για την προστασία του Δασικού πλούτου και την πάταξη της λαθροθηρίας.
Προκειμένου να διαφυλαχτεί ο θηραματικός πλούτος και η άγρια πανίδα, καλούνται οι κυνηγοί να διαφυλάξουν οι ίδιοι τη δραστηριότητα τους, καταγγέλλοντας άμεσα οποιαδήποτε φαινόμενα λαθροθηρίας πέφτουν στην αντίληψη τους.

Διεύθυνση Δασών Λέσβου

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου