Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Προσκόπων της Λέσβου και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

 
 
mouseio-proskopoiΥπογραφή προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας τους τα τελευταία χρόνια στους τομείς της εκπαίδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Με την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας αναμένεται η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί μέσα από την προώθηση κοινών δράσεων, την ανάπτυξη αλλά και προώθηση κοινών πρωτοβουλιών.
 


Ειδικότερα στα πλαίσια της συνεργασίας προβλέπεται
 
  • η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών ημερίδων σε θέματα ανάδειξης και προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, συντήρησης μνημείων και περιβαλλοντικής διαχείρισης,
  • πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων υπαίθρου,
  • δράσεων ευαισθητοποίησης και προστασίας στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και
  • δράσεων προβολής του Απολιθωμένου Δάσους σε όλη την Ελλάδα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Αναπλ. Καθ. Νίκος Ζούρος, αναφέρθηκε στην εξαιρετικά επιτυχημένη μέχρι σήμερα συνεργασία του Μουσείου και της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Ο περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λέσβου κ. Στρατής Μπαλάσκας, αναφέρθηκε στη συνέχεια στο μοναδικό μνημείο της φύσης, το Απολιθωμένο Δάσος και τις δράσεις του Μουσείου, οι οποίες το έχουν καταστήσει παγκόσμια γνωστό καθώς και στις δράσεις της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου για την προστασία και προβολή των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της Λέσβου πανελλαδικά, ενώ παρουσίασε το σκεπτικό του για την συνεργασία των δύο φορέων για την προώθηση κοινών δράσεων.

Ακολούθησε η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας από το Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Αναπλ. Καθ. Νίκο Ζούρο και τον Έφορο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου κ. Στρατή Μπαλάσκα, παρουσία Προσκόπων της 2ης Ομάδας Προσκόπων Μυτιλήνης και της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης οι οποίοι πραγματοποιούν την θερινή τους κατασκήνωση στην περιοχή της δυτικής Λέσβου συμμετέχοντας μεταξύ των άλλων και σε εργασίες συντήρησης απολιθωμάτων.


πηγή:
http://www.lesvosnews.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου