Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ποδηλατικοί αγώνες στην μικρή λίμνη Μητρόπολης Καρδίτσας


 
Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας Ο  Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας διοργανώνει αύριο και ώρα 3 το μεσημέρι ποδηλατικούς αγώνες στην μικρή λίμνη Μητρόπολης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ποδηλάτες στις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες (παίδων, κορασίδων,   παμπαίδων, πανκορασίδων, μίνι μεγάλα, μίνι μικρά) που είναι εγγεγραμμένοι στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν θεωρημένο αγωνιστικό δελτίο για το 2013.
 
Ο  Π.Ο.Κ. εκτός από διοργανωτής θα συμμετέχει στους αγώνες με περισσότερους από 15 ποδηλάτες σε όλες τις κατηγορίες και σας καλεί τους φιλάθλους για να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα ποδηλατικής ταχύτητας από τους μικρούς αθλητές που θα συμμετάσχουν. Ήδη μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αρκετές ομάδες από Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν σήμερα.
 
Η διαδρομή του αγώνα θα είναι κυκλική (γύρο από την μικρή λίμνη 1,6km η στροφή) και θα μοιάζει πολύ με ένα αγώνισμα πίστας, το elimination race (αγώνας με αποκλεισμό) καθώς θα ισχύσουν και οι κανονισμοί αυτού του αγωνίσματος. Στον αγώνα με αποκλεισμό ο τελευταίος ποδηλάτης σε κάθε στροφή βγαίνει εκτός αγώνα μέχρι να παραμείνουν οι δύο καλύτεροι που θα διεκδικήσουν την νίκη.

Το elimination είναι ένα πολύ θεαματικό αγώνισμα που κρατάει τους θεατές σε ένταση καθώς σε κάθε στροφή γίνονται μαζικά σπριντ από τους ποδηλάτες αλά και έξυπνες τακτικές από τους προπονητές των ομάδων προκειμένου να βγάλουν τους αντιπάλους εκτός μάχης.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου