Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τα καλύτερα ταξίδια για να "αποδράσετε" από τη ζέστη



Όταν το καλοκαίρι το Βόρειο Ημισφαίριο «καίγεται» από τους καύσωνες, υπάρχουν ακόμη μέρη για να αποδράσετε από τη ζέστη.
Αν δεν αντέχετε τις υψηλές θερμοκρασίες, οι παρακάτω προορισμοί είναι ιδανικοί για να δροσιστείτε, είτε ταξιδέψετε εκεί με το σώμα είτε απλά… με το πνεύμα.

Κάτω από κανονικές συνθήκες, τα μέρη του πλανήτη που είναι καλυμμένα από πάγους δεν είναι και οι πιο ελκυστικοί προορισμοί, αλλά ένας καύσωνας του καλοκαιριού μπορεί να μας κάνει να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Από την Αλάσκα μέχρι την Ανταρκτική λοιπόν, ετοιμαστείτε για κάποιες… γερές ανάσες δροσιάς.



Αλάσκα




Η μεγαλύτερη πολιτεία της Αμερικής, είναι το μέρος όπου βρίσκεται το όρος McKinley, δηλαδή το υψηλότερο βουνό στη Βόρεια Αμερική, στο Εθνικό Πάρκο Denali. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με βάρκα γύρω από τα φιόρδ του Εθνικού Πάρκου Kenai, για να δείτε τον πάγο, στο σημείο που συναντά τον ωκεανό. Μέσα στις επιλογές σας, είναι επίσης το καγιάκ γύρω από το όμορφο Εθνικό Πάρκο Glacier Bay. Αν είστε τυχεροί θα δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον, άγρια ζώα όπως αρκούδες, άλκες και φάλαινες. Οι καλοκαιρινές μέρες είναι μεγάλες και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 βαθμών.


Ανταρκτική



Γνωρίζετε ότι αυτό το μέρος θα σας… δροσίσει, ακόμη και αν το επισκεφθείτε νοητά. Η έκτη ήπειρος είναι εξολοκλήρου μια παγωμένη περιπέτεια για εξερευνητές που ταξιδεύουν από την Αργεντινή και τα Νησιά Φώκλαντ. Στη διαδρομή θα συναντήσετε φάλαινες, πιγκουίνους, τεράστια παγόβουνα και κάποια μαγευτικά τοπία. Όταν φτάσετε στα νησιά South Shetland και στη Χερσόνησο της Ανταρκτικής, η άγρια φύση γίνεται πιο πλούσια με θαλάσσια πτηνά και φώκιες. Η Ανταρκτική είναι η πιο παγωμένη και η πιο ξηρή περιοχή στον πλανήτη.



Λίμνη Βαϊκάλη

 


Αν βρεθείτε στη Σιβηρία, θα συναντήσετε τη λίμνη της Βαϊκάλης που είναι η βαθύτερη, παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις λίμνες γλυκού νερού της Γης. Όλη η περιοχή είναι αρκετά γραφική και η λίμνη είναι παγωμένη το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου αλλά υπάρχουν κάποιοι τολμηροί που δοκιμάζουν μια γρήγορη βουτιά.


Γροιλανδία



Ακόμη και αν η αγγλική της ονομασία είναι Greenland, δηλαδή η πράσινη χώρα, το 85% της Γροιλανδίας είναι καλυμμένο από πάγο. Το όνομα αυτό προήλθε από κάποιον… Βίκινγκ που ήθελε να πείσει τους κατοίκους της Ισλανδίας να μεταναστεύσουν στη Γροιλανδία. Η μάζα της ξηράς είναι περίπου όση εκείνη του Μεξικού και πρόκειται για μια ιδανική τοποθεσία για καγιάκ, καταδύσεις, ορειβασία, ψάρεμα και βαρκάδα. Μπορείτε επίσης να δείτε από κοντά τους θερμοπίδακες και να απολαύσετε την κουζίνα και την ξεχωριστή κουλτούρα της περιοχής. Η θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου.


Ισλανδία



Το όνομα της Ισλανδίας (Iceland) είναι εξίσου παραπλανητικό με αυτό της Γροιλανδίας, αφού μόνο το 10% της χώρας είναι καλυμμένο από πάγο. Το υπόλοιπο είναι γεμάτο από δάση, βουνά και εντυπωσιακά τοπία που δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Ακόμη και αν η Ισλανδία βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο, η θερμοκρασία της είναι σχετικά ήπια τους χειμώνες και τα καλοκαίρια είναι δροσερά. Η πρωτεύουσα, Ρέικιαβικ έχει περίπου 10 με 15 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, αλλά γενικά η θερμοκρασία είναι αρκετά ευμετάβλητη. Θα δείτε εντυπωσιακούς παγετώνες, θερμοπίδακες, καταρράκτες και πολλά ηφαίστεια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν υπάρχει ποτέ σκοτάδι τις νύχτες.



Βρετανική Κολομβία



Αυτή η δυτική καναδική επαρχία είναι συνήθως βροχερή, αλλά εξακολουθεί να έχει κάποιες καθαρές πανέμορφες μέρες το καλοκαίρι. Ενώ η υπόλοιπη χώρα μπορεί να αντιμετωπίζει καύσωνα μερικές μέρες, το Βανκούβερ βρίσκεται συνήθως μεταξύ των 20 και 25 βαθμών κελσίου, προσφέροντας όση δροσιά χρειάζεστε για να απολαύσετε τα μονοπάτια πεζοπορίας και τις παραλίες. Τα νησιά Gulf και οι περιοχές της Victoria, περιέχουν επίσης σημαντικά αξιοθέατα.


Δυτική ακτογραμμή των ΗΠΑ



Οι ακτές του Όρεγκον είναι γεμάτες με γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις και μεγάλες, όμορφες παραλίες. Οι θερμοκρασίες στις πόλεις του Πόρτλαντ και του Σηάτλ κυμαίνονται γύρω στους 20 βαθμούς, ιδανικές για να κάνετε διάφορες δραστηριότητες. Για να απολαύσετε την ομορφιά αυτών των περιοχών δεν έχετε παρά να οδηγήσετε κατά μήκος των ακτών της Καλιφόρνιας μέχρι το Σαν Φρανσίσκο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο δροσερή πόλη είναι το καλοκαίρι το Σαν Φρανσίσκο, αφού έχει σταθερά κάτω από 18 βαθμούς και είναι η πόλη με τη χαμηλότερη μέση θερμοκρασία στην Αμερική, αυτή την εποχή.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου