Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέα μόρια βελτίωσης της υγείας στο κόκκινο κρασί

 
red_wine2Επιστήμονες που μελετούν τη χημική δομή του κόκκινου κρασιού χαιρετούν μια νέα ανακάλυψη που θα μπορούσε να προσφέρει πιο πειστικές αποδείξεις για τα οφέλη της κατανάλωσης οίνου με μέτρο.
 
Χημικοί από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστήμιου του Okanagan British Columbia στον Καναδά ανακάλυψαν 23 νέα και δυνητικά βελτιωτικά της υγείας μόρια στο κόκκινο κρασί, τα οποία εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ιατρικές ανακαλύψεις στο μέλλον.
 
Η ομάδα των επιστημόνων περίμενε να βρει μόρια που ονομάζονται στιλβενοειδή – λέγεται ότι παρέχουν οφέλη για την υγεία – στο κόκκινο κρασί, αλλά ήταν έκπληξη όταν ανακάλυψαν όχι λιγότερες από 41 ενώσεις stilbenoid, 23 από τις οποίες δεν είχαν βρεθεί στο κόκκινο κρασί ποτέ μέχρι σήμερα.
«Αυτά τα νέα μόρια είναι πιθανό να έχουν πολύ ενδιαφέρουσες βιολογικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλουν στα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού», είπε ο Αν. Καθ. Cédric Saucier. Ο καθηγητής Saucier, ο οποίος διευθύνει το εργαστήριο οινολογίας στο UBC Okanagan, έκανε την ανακάλυψη σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αδελαΐδας της Αυστραλίας  και τον UBC μεταπτυχιακό φοιτητή Ryan Moss.
 
«Ποιος ξέρει αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει; Ίσως νέα φάρμακα και φάρμακα για το μέλλον; πρόσθεσε.
Η ανακάλυψη έγινε με τη συγκέντρωση εκχυλίσματος κόκκινου κρασιού και το διαχωρισμό των ενώσεων, έτσι ώστε οι ερευνητές να μπορέσουν να εξετάσουν και να δημιουργήσουν ένα δακτυλικό αποτύπωμα του καθενός ξεχωριστά.
 
Τα 23 μόρια που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα συνδέονται με τη ρεσβερατρόλη, μια χημική ουσία που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα των κόκκινων σταφυλιών και είναι γνωστό ότι έχει ένα δυνητικό αντίκτυπο στις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία στους ανθρώπους.
 
Τώρα, οι επιστήμονες λένε ότι έχουν μπροστά τους «πολλά χρόνια» έρευνας, ανάλυσης και αξιολόγησης κάθε μιας από τις νέες στιλβενοειδείς ενώσεις.
 
 
πηγή: http://www.krasiagr.com/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου