Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Πάμε πλατεία» για τα πουλιά και τη φύση της Λέσβου!

 

Φέτος το καλοκαίρι, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον δήμο Λέσβου, λειτουργεί σε καθημερινή βάση ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Σαπφούς για τα πουλιά της Λέσβου και τα θαλασσοπούλια στο Β. Αιγαίο. Το περίπτερο θα είναι ανοικτό κάθε βράδυ 19:00 - 00:00 μέχρι τέλος Αυγούστου, με τη συνδρομή μελών της Ορνιθολογικής και εθελοντών- φοιτητών, καθώς και πτυχιούχων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο ενημερωτικό περίπτερο της Ορνιθολογικής, οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τη φύση και τα πουλιά της Λέσβου, αλλά και να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό για τα θαλασσοπούλια και τη φύση της ευρύτερης περιοχής, για τα μονοπάτια του Δικτύου Περιπατητικών Διαδρομών, κ.ά.

Η Λέσβος αποτελεί διεθνούς φήμης ορνιθολογικό προορισμό, μιας και στη μεγάλη ποικιλία βιοτόπων του νησιού έχουν καταγραφεί περισσότερα από 300 είδη πουλιών, ανάμεσα στα οποία είδη με πολύ περιορισμένη εξάπλωση στην Ευρώπη ή σπάνια και απειλούμενα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, η ύπαρξη μιας ακτογραμμής 370 χλμ και η στρατηγική θέση του νησιού στο Β. Αιγαίο καθιστά τη Λέσβο στρατηγικής σημασίας προορισμό για τη μετανάστευση των πουλιών και ιδιαίτερα των θαλασσοπουλιών.

Τη λειτουργία του περιπτέρου θα ολοκληρώσουν εκδηλώσεις για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας στις 30 και 31 Αυγούστου με παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, ζωγραφική και κατασκευές με θέμα τα θαλασσοπούλια.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις έχουν ενταχθεί στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2013».

Εκτός από τη Μυτιλήνη, η Ορνιθολογική λειτουργεί θερινά ενημερωτικά περίπτερα καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου στη Σύρο, στη Μύκονο (έως τις 18/8), στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα. Παράλληλα, θα επαναλειτουργήσει και ο Ορνιθολογικός Σταθμός Αντικυθήρων (24/8- 22/9) μετά την ολοκλήρωση των δακτυλιώσεων της ανοιξιάτικης περιόδου.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου