Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ψάχνουν εκτάσεις στην Αγία Κυριακή Τρικάλων για την κατασκευή μονάδας βιομάζας τα Ελληνικά Πετρέλαια

 
 
Θεσσαλικός κάμποςΕλισάβετ Παπανικολάου
 

Ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη του trikalanews.gr για το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε.» να κατασκευάσει μονάδα βιομάζας στην Ζηλευτή Τρικάλων και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων φαίνεται πως η εταιρία άλλαξε …ρότα και προσανατολίζεται προς την Αγία Κυριακή Τρικάλων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το trikalanews.gr το θέμα της κατασκευής μονάδας βιομάζας από τα ΕΛ.ΠΕ. στο Νομό Τρικάλων αλλάζει …γεωγραφική περιοχή καθώς η όλη διαδικασία μεταφέρεται πλέον σε αγροτεμάχια της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Κυριακής.
 
Αυτό προκύπτει από το νέο αίτημα της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ» προς το Δήμο Τρικκαίων, με το οποίο ζητά δημοτική έκταση για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Αγία Κυριακή.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή επέλεξε την λύση της ανταλλαγής σχολικού αγροτεμαχίου με αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας της Ε.Α.Σ. Τρικάλων προκριμένου να …προχωρήσει η επένδυση από την οποία θα δημιουργηθούν 8 με 10 θέσεις εργασίας στη μονάδα και αντίστοιχες στον τομέα της μεταφοράς πρώτων υλών της βιομάζας, ενώ το οικονομικό όφελος για τον Δήμο υπολογίζεται σε 160.000 ευρώ (2% του τζίρου της εταιρείας) βάση νόμου, ετησίως, το οποίο θα αφαιρείται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αντίστοιχα 80.000 ευρώ (1% του τζίρου της εταιρείας) από τα οικιακά τιμολόγια των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Κυριακής.
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου