Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Είδος υπό εξαφάνιση οι κυνηγοί

                            
 
Είδος υπό εξαφάνιση οι κυνηγοίΟ Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου έφτασε κάποια στιγμή να αριθμεί περί τα 5.000 μέλη, γεγονός που τον κατέστησε τον δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας! Δυστυχώς, η οικονομική κρίση απέτρεψε χιλιάδες μέλη απ’ το να ανανεώσουν την άδεια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγρινίου, αυτοί που έχουν ανανεώσει την άδειά τους δεν ξεπερνούν τους 550…!!!
«Αυτή η κρίση μας έχει τσακίσει. Οι πολίτες θέλουν να βγάλουν άδεια και να συνεχίσουν να ασχολούνται, αλλά δεν μπορούν», δηλώνει στο agrinioreport.com ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταύρος Κιτσάκης.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος  θα υπάρξει ικανοποίηση αν φέτος ανανεώσουν τελικά την άδεια οι 1600 απ’ τους 2100 που το έκαναν πέρυσι. Να σημειωθεί, πάντως, ότι υπάρχει και ένας μικρός αριθμός κυνηγών που, για διάφορους λόγους, δεν απευθύνεται στο Σύλλογο και βγάζει την άδεια απ’ ευθείας απ’ το Δασαρχείο. Ο αριθμός αυτός δεν ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς περισσότεροι ίσως απ’ τους «εναπομείναντες» 3000 κυνηγούς, με βάση τις άδειες που υπήρχαν σε εποχές προ κρίσης, δεν θα μπορούν νόμιμα να ασχολούνται με το αγαπημένο τους χόμπι. Θα το κάνουν παράνομα;  Αρκετοί είναι βέβαιο πως… ναι! Με ότι αυτό συνεπάγεται…
Ούτως ή άλλως η λαθροθηρία στην Αιτωλοακαρνανία ανέκαθεν είχε τεράστιες διαστάσεις. Φέτος όμως, με τα δεδομένα που μόλις περιγράψαμε εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι ίσως το κακό παραγίνει…
 
Να σημειωθεί, πάντως, ότι το κόστος για την τοπική άδεια είναι 102 ευρώ, για την περιφερειακή 122 και για την εθνική 152 ευρώ.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου