Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κέρκυρα. Σκελετωμένο άλογο, σε άθλια κατάσταση, δεμένο σ’ ένα χωράφι

 
 

 

Η ευθανασία ήταν η μόνη λύση
 
H Σίλβια Στιν πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείο Κέρκυρας «Κιβωτός» περιέγραψε στο www.zoosos.gr το δράμα ενός αλόγου, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το είχε καταδικάσει σε θάνατο δια της ασιτίας στην περιοχή Καστανιά. Η πρόεδρος του συλλόγου μόλις έμαθε για το μαρτύριο του έσπευσε την Κυριακή 25/8 στο σημείο μαζί με ξένους εθελοντές και εκεί αντίκρισαν ένα σκελετωμένο πλάσμα πεσμένο στο έδαφος να μουγκρίζει. Τα πλευρά του αλόγου σύμφωνα με την κα Στιν εξείχαν εξαιτίας της ασιτίας και της αδυναμίας.
 
 

 
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το άλογο ήταν για πολύ καιρό έτσι χωρίς τροφή και νερό, χωρίς κατάλυμα. Η κα Στιν κάλεσε τον κτηνίατρο Σπύρο Δεσύλλα για να εξετάσει το ζώο, που υπέφερε, καθώς δεν μπορούσαν να το συνεφέρουν. Μάλιστα, όπως μας εξήγησε, του έδωσαν νερό και ήπιε μέσα σε μερικές ώρες 60 λίτρα!
 
 

 
Τελικά αφού ενημερώθηκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας και καθώς η κατάσταση του κρίθηκε μη αναστρέψιμη ο κτηνίατρος προχώρησε στην ευθανασία του για να το απαλλάξει από τους φριχτούς πόνους. «Παλέψαμε 6 ώρες για να το βοηθήσουμε» μας είπε η κα Στιν «αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα!».

 

Επί τόπου κλήθηκε και η Αστυνομία και όπως έγινε γνωστό ο ιδιοκτήτης του αλόγου, που είναι υπάλληλος των σφαγείων, συνηθίζει να βασανίζει τα ζώα που έχει υπό την κατοχή του καθώς γείτονες κατήγγειλαν ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δέσει χωρίς τροφή και νερό μια αγελάδα σ’ ένα χωράφι. Τότε με παρέμβαση της Αστυνομίας αναγκάστηκε να φτιάξει ένα σκέπαστρο και έλυσε το ζώο.
Εις βάρος αυτού του υπάνθρωπου έγινε καταγγελία για την κακοποίηση του αλόγου του. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του μαρτυρίου του ζώου.

 

πηγή: www.zoosos.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου