Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αχαΐα. 55χρονος από τα Σουδεναίικα παράγει μπανάνες!


 
Αχαΐα: 55χρονος από τα Σουδεναίικα παράγει μπανάνες! (pics+video)Οι εξωτικές καλλιέργειες όπως η καλλιέργεια μπανάνας στην Αχαΐα είναι κάτι καινούργιο για την αγροτική ζωή του τόπου!

Ο 55χρονος αγρότης Ηλίας Σταυρόπουλος εδώ και 20 χρόνια ασχολείται με την βιολογική καλλιέργεια ελιάς, ροδιάς αλλά και κάκτων τους
οποίους και εξάγει στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.
 
Πριν από περίπου ένα χρόνο, γυρίζοντας από ένα ταξίδι του στον Ισημερινό, έφερε μαζί του δύο μπανανιές, τις οποίες και φύτεψε, ενώ όπως δήλωσε στο Patras Events μέχρι σήμερα που μιλάμε τα δέντρα να έχουν φτάσει σε ύψος 6 μέτρων και να έχει κόψει περισσότερες από 500 μπανάνες.
 


Το γεγονός χαροποίησε τόσο τον ίδιο όσο και τους αγρότες της περιοχής μιας και είναι εξαιρετικά σπάνιο στο έδαφος της Αχαΐας να γίνει καλλιέργεια του συγκεκριμένου φρούτου! Άλλωστε η εξωτική πηγή μπανάνας της Ελλάδας είναι η Κρήτη.

Ο κ. Ηλίας δεν θα χρησιμοποιήσει για εμπορική εκμετάλλευση τις μπανάνες αν και σκέφτεται να ασχοληθεί πιο ζεστά με την ανάπτυξη του καρπού στο χωράφι του.
 

Παράλληλα προτρέπει τους νέους να ασχοληθούν με την αγροτική ζωή και την κτηνοτροφία. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Στην Δυτική Ελλάδα είναι σπάνιο να γίνουν μπανανιές, όπως διαπιστώθηκε το έδαφος της Αχαΐας και το κλίμα ευνοεί την παραγωγή και σε καιρούς κρίσης που η ανεργία πλήττει τους νέους, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούν να κάνουν και να αξιοποιήσουν την γη».

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου