Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Συμμετείχαμε στην 25η βρετανική έκθεση ορνιθοπαρατήρησης


 
 
Με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και την προσέλκυση ξένων επισκεπτών που ενδιαφέρονται για την ορνιθοπανίδα, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα συμμετείχε στην 25η βρετανική έκθεση ορνιθοπαρατήρησης Birdfair, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 16 ως τις 18 Αυγούστου στο Oakham της Μεγάλης Βρετανίας και δέχτηκε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες!
 
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα συμμετείχε φέτος για τρίτη φορά στην διεθνή αυτή έκθεση, από κοινού με τους Φορείς Διαχείρισης των λιμνών Κερκίνης και Κορώνειας – Βόλβης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ορνιθοπαρατηρητών από όλο τον κόσμο. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους φυσικές περιοχές που φιλοξενούν πλούσια ορνιθοπανίδα, αλλά και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ταξιδιών και ξενάγησης, φωτογραφικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παρατήρησης κλπ.
 
Πολλοί επισκέπτες ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για τον φυσικό πλούτο των τριών πολύτιμων υγροτοπικών συστημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας και εξέφρασαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν τις περιοχές αυτές. Ζήτησαν μάλιστα επιπρόσθετες πληροφορίες πρόσβασης και διαμονής.
 
Η έκθεση Birdfair διοργανώνεται  από το 1989 την πρώτη Παρασκευή μετά το Δεκαπενταύγουστο και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ συμμετέχουν 350 φορείς και οργανισμοί. Η διοργάνωση περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα, δακτυλιώσεις πουλιών και επιδείξεις των τελευταίων τεχνολογιών που αναπτύσσονται στον κλάδο, ενώ υπάρχουν και παρατηρητήρια παρακολούθησης ορνιθοπανίδας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου