Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Το κατασκευαστικό θαύμα των 2.500 ευρώ!

 
Το κατασκευαστικό θαύμα των 2.500 ευρώ!

Το ξύλινο ποδήλατο που δεν μοιάζει με τα άλλα

 

Οι σχεδιαστές Thierry Boltz και Claude Saos, παθιασμένοι αμφότεροι με τον κόσμο του ποδηλάτου, αποφάσισαν να κατασκευάσουν το δίτροχο των ονείρων τους.

Ο στόχος τους απλός: να δημιουργήσουν ένα ποδήλατο που θα καβαλούσαν με καμάρι.

Κι έτσι κατέληξαν στο WOOD.b, ένα ποδήλατο που συνδυάζει ένα υπέροχο ξύλινο πλαίσιο με τα στάνταρ χαλύβδινα εξαρτήματα, κάνοντας τα ωραιότερα δίτροχα του πλανήτη να υποκλίνονται στο καλό του γούστο!

Οι σχεδιαστές με έδρα το Στρασβούργο, αφού ίδρυσαν την εταιρία BSG Bikes μόλις την προηγούμενη χρονιά, βάλθηκαν να σκαρώσουν ένα ποδήλατο με τα αγαπημένα τους υλικά, το ξύλο, το δέρμα και τον χάλυβα, σχεδιάζοντας ωστόσο κάτι που δεν θα μοιάζει να τον ανταγωνισμό.



Όπως εξηγεί ο Saos, η πρόκληση ήταν να κατασκευαστεί ένα ασφαλές δίτροχο που θα συνδύαζε τον πρωτοποριακό ξύλινο σχεδιασμό με εξαρτήματα που μπορεί να βρει ο κάτοχος στο συνοικιακό ποδηλατάδικο, για να είναι και λειτουργικό.
 
 


Το τελικό προϊόν αντλεί την έμπνευσή του από τη σκανδιναβική επιπλοποιία αλλά και τα ιταλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του '30 και του '40, με τους σχεδιαστές να ισχυρίζονται ότι η έμπνευσή τους αντικατοπτρίζεται στο ποδήλατο.



Διαθέσιμο από τον επόμενο μήνα, το WOOD.b θα παραδίδεται στον χαρούμενο ιδιοκτήτη του όπως ακριβώς το ονειρεύτηκε: για το πλαίσιο υπάρχουν 6 επιλογές ξύλου, ενώ για τα χαλύβδινα μέλη ο αγοραστής έχει μπροστά του περισσότερες από 18 χρωματικές επιλογές.




Το συναρπαστικό design δεν έρχεται ωστόσο φτηνό, αφού η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 2.500 ευρώ, κάνοντάς το απαγορευτικό για τους περισσότερους.



Ας το απολαύσουμε λοιπόν στις φωτογραφίες...


 

 


πηγή: http://www.newsbeast.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου