Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 2η γιορτή Κρητικής Διατροφής

Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 2η γιορτή Κρητικής ΔιατροφήςΣτο Ρέθυμνο από τις 5- 12 Ιουλίου, διοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια, το Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, η 2η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και εκθέσεων, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, δίνοντας έμφαση στην κρητική διατροφή και τα κριτικά παραδοσιακά προϊόντα.
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή μιας και η θαλάσσια χελώνα αποτελεί κομμάτι του Ρεθυμνιώτικου πλούτου, με τον κόλπο Ρεθύμνου να αποτελεί τη σημαντικότερη περιοχή στη Κρήτη, που ωοτοκούν οι Caretta caretta.
Συμμετοχή του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 2η γιορτή Κρητικής ΔιατροφήςΣτο πλαίσιο των ανωτέρω, ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε με ενημερωτικό stand στο χώρο των εκδηλώσεων, ενημερώνοντας ντόπιους και τουρίστες για τις θαλάσσιες χελώνες, τις φωλιές τους και την κατάσταση του πληθυσμού τους στην Κρήτη. Επιπλέον, την Κυριακή στις 7 Ιουλίου, οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με την ομάδα «Αερόστατο», πραγματοποίησαν δράσεις για παιδιά με παιχνίδια και δραστηριότητες που σχετίζονται με τις θαλάσσιες χελώνες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιδαπέδια παιχνίδια και ζωγραφική σώματος (body painting) με θέμα τη θαλάσσια χελώνα. Επιπλέον, τα παιδιά καλέστηκαν να φτιάξουν και να χρωματίσουν τα δικά τους καβούκια από χαρτόνι, γράφοντας μηνύματα για τις θαλάσσιες χελώνες. Το πιο δημοφιλές μήνυμα ήταν «αγαπώ τις χελώνες» που μας συγκίνησε όλους, μιας και στον ΑΡΧΕΛΩΝ θεωρούμε ακόμα πως η περιβαλλοντική μέριμνα θα έρθει πρωτίστως από τις νέες ευαισθητοποιημένες γενιές και σε αυτό βασίζονται οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που διεξάγουμε. Έπειτα τα παιδιά φόρεσαν τα καβούκια, που είχαν μόνα τους δημιουργήσει και σαν «μικρές χελώνες» έκατσαν να ακούσουν την ιστορία, που τους διηγήθηκε η υπεύθυνη πεδίου Ρεθύμνου Melissa Foley, με θέμα τον κύκλο ζωής των θαλάσσιων χελωνών και των μικρών τους, που ενθουσίασε ακόμα και τους γονείς των παιδιών που παρευρίσκονταν εκεί.

Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών ευχαριστούμε θερμά την αντιδήμαρχο Τουρισμού-Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη, τον Βαγγέλη Αρχοντάκη, την Ρένα Λαδιά και τους συνεργάτες της, καθώς και τους εθελοντές του δήμου Ρεθύμνου για τη βοήθειά και την στήριξή τους.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου