Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Καρδίτσα. Αφιερωμένη στην οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο η 13η Οικολογική Γιορτή

 
                           
Καρδίτσα: Αφιερωμένη στην οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο η 13η Οικολογική Γιορτή Στην οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο θα είναι αφιερωμένη η 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που πραγματοποιεί η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), από 19 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2013, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καρδίτσας, αλλά και σε συνεργασία με αρκετούς ακόμη φορείς της περιοχής.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής ρυθμίστηκαν σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν τόσο με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όσο και με μια σειρά από άλλα διαδικαστικά ζητήματα.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών (πιστοποιημένων) Προϊόντων και Ειδών Χειροτεχνίας, η οποία θα λειτουργήσει, όπως κάθε χρόνο, στο άλσος Παυσιλύπου, διαγράφεται πολύ θετικό.

Στην Εκθεσιακή Αγορά μπορούν να λάβουν μέρος παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.


Από εκεί και πέρα, δόθηκε έμφαση στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες, για άλλη μια χρονιά, θα χωριστούν σε πρόδρομες και παράλληλες.

Σε ό,τι αφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ανακοινώθηκε, ξεχωρίζει η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με θέμα την οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο, όπου και αφιερώνεται η φετινή διοργάνωση, με ομιλητές επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αρκετές ακόμη ομιλίες - συζητήσεις, όπως επίσης και εργαστήρια, οικολογικά και θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών, αλλά και εκδηλώσεις για τα παιδιά. Οι εκπλήξεις, εξάλλου, για τους μικρούς φίλους θα είναι πολλές και πρωτότυπες, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους των διοργανωτών είναι η ευαισθητοποίηση αυτών ακριβώς των ηλικιών που έχουν ανάγκη από σωστά ερεθίσματα.

Οι πρόδρομες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο Προάστιο, και θα συνεχιστούν σε Σοφάδες (Μοσχολούρι – Λεοντάρι) και ίσως στον Δήμο Μουζακίου, σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να "ανοιχτεί" η Οικολογική Γιορτή ακόμα περισσότερο και να αποκτήσει μια περιφερειακή διάσταση.

Επίσης, από ομιλίες, συζητήσεις, προβολές ταινιών και καλλιτεχνικά δρώμενα, θα δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας να πληροφορηθούν και να γίνουν "κοινωνοί" των ιδεών της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας και γενικότερα της οικολογικής ιδέας που πάνω απ' όλα προσπαθεί να μας καταδείξει ότι η οικολογία δεν είναι μόνο θεωρία, αλλά κυρίως είναι στάση ζωής.
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου