Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε η ανακύκλωση απορριμμάτων σε Τερψιθέα και Κοιλάδα Λάρισας

 

ανακύκλωση απορριμμάτων Μετά την ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών στον Δήμο Λαρισαίων το 2009 και Δήμο Γιάννουλης το 2011, έφτασε η στιγμή και οι κάτοικοι της Τοπικής  Κοινότητας Τερψιθέας και Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας να συμβάλλουν με τη σειρά τους στο έργο της ανακύκλωσης.
 
Στις παραπάνω περιοχές, μοιράστηκε πόρτα-πόρτα ενημερωτικό υλικό για τη σωστή εφαρμογή της ανακύκλωσης σε 1.549 νοικοκυριά και ήδη έχουν τοποθετηθεί οι περισσότεροι μπλε κάδοι.
 
 
Συγκεκριμένα:
 
Τερψιθέα: 76 κάδοι
Κοιλάδα: 18 κάδοι
Αμυγδαλέα: 8 κάδοι
Ελευθερές: 15 κάδοι
Κουτσόχερο: 8 κάδοι
Λουτρό: 7 κάδοι
Μάνδρα: 13 κάδοι
Ραχούλα: 15 κάδοι
 
Αρκετοί από τους κατοίκους αυτών των περιοχών έχουν δείξει ενδιαφέρον για το εγχείρημα προσερχόμενοι στο περίπτερο της Ανακύκλωσης που υπήρχε στο «Φεστιβάλ Πηνειού» ζητώντας πληροφορίες και παίρνοντας την τσάντα της ανακύκλωσης με τα ενημερωτικά φυλλάδια και το μήνυμα του Δημάρχου.
 
Ο Δήμος Λαρισαίων, πέρα από την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Καθαριότητας που έχει καταστήσει τη Λάρισα μια από τις καθαρότερες πόλεις, αλλά και τη λειτουργία ενός υπερσύγχρονου ΧΥΤΑ, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, συλλέγει και ανακυκλώνει χαρτί από όλες τις σχολικές μονάδες και όλα τα εμπορικά του Δήμου μας. Επίσης, πρωτοστατεί στην ανακύκλωση μπαταριών, παλαιών οχημάτων καθώς και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η απειλή της κλιματικής αλλαγής.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον των πολιτών για το Δήμο μας και το περιβάλλον μέσα στο οποίο προσδοκούμε πέρα από εμάς να ευημερούν και οι μελλοντικές γενιές, ζητάμε τη συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμβουλεύονται τον ιστότοπο του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/larissa/anakyklosh/index.shtm ή να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας Περιβάλλοντος (Δευτέρα έως Παρασκευή 07.00-15.00) τηλ 2410-680200.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου