Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κρήτη. "Πράσινο φως" για το σχέδιο δράσεων της αειφόρου ενέργειας στο Δήμο Χερσονήσου

 
 
 
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Σχέδιο Δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) του Δήμου Χερσονήσου.

Εγκρίθηκε από το γραφείο Τεχνικής Βοήθειας του Συμφώνου των Δημάρχων, το Σχέδιο Δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) του Δήμου Χερσονήσου, που είχε κατατεθεί στις 18/07/2012.   Ο Στρατηγικός Ενεργειακός Σχεδιασμός του Δήμου Χερσονήσου προβλέπει μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 25,8 % έως το 2020. 
 
Το ΣΔΑΕ του Δ. Χερσονήσου πληροί τα έξι κριτήρια αποδοχής που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ως εκ τούτου περιλαμβάνεται πλέον ανάμεσα στους 7 Ελληνικούς Δήμους των οποίων τα ΣΔΑΕ έχουν γίνει αποδεκτά.  Οι υπόλοιποι έξι Ελληνικοί Δήμοι είναι: Δ. Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δ. Λαγκαδά, Δ. Ιλίου, Δ. Λουτρακίου - Περαχώρας, Δ. Αιγάλεω & Δ. Τρικάλων.  

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε:  «Η αποδοχή του Στρατηγικού Ενεργειακού Σχεδιασμού του Δήμου Χερσονήσου αποδεικνύει την ισχυρή πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της μείωσης των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα η οποία έχει πλέον Ευρωπαϊκή αποδοχή και διάσταση.  Ο Δήμος Χερσονήσου αποδεικνύεται ότι έχει όραμα το οποίο είναι απτό, μετρήσιμο και εφαρμόσιμο. 
 
Ο κ. Δήμαρχος εκφράζει συγχαρητήρια του στην ομάδα εργασίας για το Σύμφωνο των Δημάρχων του Δήμου Χερσονήσου η οποία αποτελείται από αξιόλογα υπηρεσιακά στελέχη.  Η όλη προσπάθεια του Δήμου μας δεν θα ήταν θετική χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών, των εθελοντών, την υποστήριξη των επαγγελματιών, των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής και του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας Κρήτης.»
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου