Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών

 
 
AGM13_1
 
 
 
Με σχεδόν 70 συμμετέχοντες από 25 χώρες πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση 2013 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) στην Μπρατισλάβα Σλοβακίας, μια από τις μεγαλύτερες και πιο διεθνής συνελεύσεις. Η οικογένεια της ECF συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς προστέθηκαν 12 νέα μέλη στις τάξεις της από χώρες όπως την Ολλανδία, Κύπρο, Τουρκία αλλά και πιο μακρινές όπως Ταϊλάνδη και την Αυστραλία.
 
 
DSC_4374Ο αξιωματούχος για το ποδήλατο στην Μπρατισλάβα  Michal Feik καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην σλοβακική πρωτεύουσα για λογαριασμό του Δημάρχου Milan Ftacnik. Ενώ η πόλη ακολούθησε τη γενική τάση μετά την πτώση του Σιδηρούν Παραπετάσματος το 1989 στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δίνοντας προτεραιότητα στη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων, ο νέος δήμαρχος προσπαθεί να το αλλάξει και δίνει μεγάλη έμφαση στην προώθηση της ποδηλασίας. Ως πρώτο αποτέλεσμα, το μερίδιο του ποδηλάτου  αυξήθηκε κατά 50% κατά το 2011 – 2012, μέχρι και 1 με 1,5%
 
Στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε μέρος ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Φαρφαράς (δεν εκλέχθηκε με 17 ψήφους), και συζητήθηκε και εγκρίθηκε το πρόγραμμα εργασίας και ο προϋπολογισμός για το 2013 και 2014.  Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του διακρατικού προγράμματος που πραγματοποιείται στην Νότια Ανατολική Ευρώπη (SEE) «Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας EuroVelo διαδρομής: Διαδρομή του Σιδηρούν Παραπετάσματος» και που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και με την συμμετοχή 5 οργανώσεων μελών της.
 
Περισσότερες φωτογραφίες από την συνέλευση δείτε εδώ:
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου