Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Έρευνα μαθητή βρίσκει καλύτερους τρόπους για να οικοδομήσουμε πράσινες στέγες

 
πράσινος
 


«Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά» είναι κάτι περισσότερο από ένα περιβαλλοντικό σλόγκαν - είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να προσεγγίσουμε μια πράσινη κατασκευή στέγης, σύμφωνα με τον James McDonald, ο οποίος κέρδισε BS του στην βιολογία στο πανεπιστήμιο Loyola Marymount τον Μάιο.


Έρευνα του McDonald 's σε σχέση με την πράσινη τεχνολογία κατασκευής φυτεμένων δωμάτων κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του, υποδηλώνει σαφώς ότι ενδημικά φυτά πηγαίνουν καλύτερα στο κλίμα της Νότιας Καλιφόρνιας, ενισχύοντας τα οφέλη της έχοντας μια πράσινη στέγη στην κορυφή ενός κτιρίου.
Ο McDonald παρουσίασε τα ευρήματά του κατά το πέμπτο ετήσιο Συμπόσιο Προπτυχιακής Έρευνας LMU. Το έργο του επικεντρώνεται στη σύγκριση του πιο κοινού είδους των φυτών που χρησιμοποιούνται για τις πράσινες στέγες -sedums, (εμφανίζεται στο πάνω μισό της εικόνας) - με μια γηγενή είδη φυτών dudleyas. «Η βάση του έργου ήταν να δοκιμαστεί η θερμο-ανοχή των δύο γένων των φυτών," είπε ο McDonald.
Η έρευνά του έδειξε ότι οι τοπικές dudleyas, ένα είδος χυμώδους φυτού, ήταν καταλληλότερα για υψηλότερες θερμοκρασίες και συνθήκες που είναι τυπική στη Νότια Καλιφόρνια.


Τα Sedums είναι τα πιο διαδεδομένα φυτά σε πράσινες στέγες, επειδή μεγαλώνουν σχετικά καλά σε περιοχές όπου οι πράσινες βιομηχανίες στεγών πρώτο-απογειώθηκαν, σε κλίματα που είναι λιγότερο άγονα από την Νότια Καλιφόρνια, δήλωσε η Philippa Drennan, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του και σύμβουλος για το έργο του McDonald. "Η Ευρώπη έχει μια μεγάλη πράσινη κουλτούρα φυτεμένων δωμάτων και τα sedums αναπτύσσονται αρκετά καλά σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, βόρεια [Southern California], και προς τον Καναδά, ή ακόμα και προς τα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών, τα sedums είναι πολύ καλή λύση, διότι έχουν την τάση να αυξάνονται σε πιο δροσερές περιοχές».


Ο McDonald ήταν νέος όταν εντάχθηκε στην εν εξελίξει έρευνα της Drennan με θέμα τις πράσινες στέγες, οι οποίες παρέχουν μια φυσική εναλλακτική λύση για άλλα μονωτικά υλικά. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της απορροής ομβρίων και να παρέχουν ενδιαίτημα για τα πουλιά και τα έντομα.
Σε υψηλής θερμότητας περιοχές όπως η Νότια Καλιφόρνια, με θερμοκρασίες πάνω στα περισσότερα κτίρια θα γίνουν τόσο υψηλές που τα φυτά έχουν την τάση να στεγνώσουν και να πεθάνουν. «Βρήκαμε ότι οι dudleyas ήταν σε θέση να αντέξουν στις υψηλότερες θερμοκρασίες," McDonald είπε, "και στις υψηλότερες θερμοκρασίες περισσότερα κύτταρα ζούσαν στις dudleyas απ' ότι στα sedums."
 

Αλλά η επιβίωση των φυτών δεν ήταν το μόνο μέλημα της έρευνας
του McDonald. "Όταν βάζετε πράγματα που είναι μη ιθαγενών σε περιοχές, έχουν μερικές φορές αρνητικές επιπτώσεις. Δεν υποστηρίζουν τα έντομα ή πουλιά και τις μέλισσες αυτού του περιβάλλοντος», είπε, προσθέτοντας ότι οι τοπικές dudleyas θα έχουν μια καλύτερη πιθανότητα να αναπτυχθεί ως ένα οικοσύστημα στις στέγες των σπιτιών και να είναι μία αποτελεσματική πράσινη στέγη.
 
 
 

μετάφραση: Τάτσης Κώστας (Γεωπόνος)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου