Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Κεφαλονιά. Σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή στο Αργοστόλι

 

Σεμινάριο στην Επτανησιακή Διατροφή στο Αργοστόλι

 
 
Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του Σεμιναρίου για την Επτανησιακή Διατροφή, που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Ιουνίου.
 
 
Το πενθήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου προβλέπεται η δημιουργία Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας, το οποίο θα αποδίδεται σε τοπικούς εστιάτορες που, αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Το Σεμινάριο θα επαναληφθεί στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα, από την 1η έως τις 6 Ιουλίου.
Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί¬ς Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής μπορεί να γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (9:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: spytro@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:
www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario.doc
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail: a.vitoratos@yahoo.com).
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τείτ

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος, τηλ: 26710-27101
 
 
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
 
Κεφαλονιά, 25 – 29 Ιουνίου 2013
Αμφιθέατρο Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, Αργοστόλι
 
 
ΤΡΙΤΗ 25 Ιουνίου 2013
 
09:00-10:00 Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
10:00-11:00 Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
11:15-12:15 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
12:30-13:30 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
13:30-14:30 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
14:30-15:30 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Ιουνίου 2013
 
09:00-10:00 Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Α΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
10:00-11:00 Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Β΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
11:15-12:15 Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
12:30-13:30 Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
13:30-14:30 Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης [Α΄] (Γεράσιμος Δαναλάτος)
14:30-15:30 Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης [Β΄] (Γεράσιμος Δαναλάτος)
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου