Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Γρεβενά. Πεζοπορική διαδρομή στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

 
 
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργάνωσε, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, με μεγάλη επιτυχία, πεζοπορική διαδρομή στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, η οποία ξεκίνησε από τη Διασταύρωση Αετοφωλιάς (Καραστέργιος) και κατέληξε στο Ζιάκα.

Οι συμμετέχοντες στη διάρκεια της πεζοπορίας, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Στέργιος Βέργος για τη μεγαλύτερη χερσαία Προστατευόμενη Περιοχή στη χώρα μας που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς συνδυάζει μοναδικά το φυσικό με το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, ευχαριστεί θερμότατα τους συμμετέχοντες και υπόσχεται συχνές διοργανώσεις ανάλογων δραστηριοτήτων και στο μέλλον, ώστε τόσο οι κάτοικοι της προστατευόμενης περιοχής όσο και οι επισκέπτες της να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το Εθνικό Πάρκο, τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει και να εκτιμήσουν παράλληλα την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους.

Επίσης ευχαριστεί θερμά το Δήμο Γρεβενών για την παραχώρηση του λεωφορείου μεταφοράς των συμμετεχόντων και το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι» που ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης.


 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου