Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πρωτότυπος διαγωνισμός από το WWF Ελλάς με τίτλο: «Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου»


 
«Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου»-Μαθητικός διαγωνισμός από τη WWF ΕλλάςΑρμονία μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Δεκάδες αφηγήσεις για τον υπέροχο φυσικό πλούτο της Κρήτης και τους μοναδικούς της υγρότοπους. Μία ιστορία για να αφυπνίσει τους μεγάλους. Εικόνες, μηνύματα, παραμύθια και βίντεο για έναν πλούτο που αξίζει να ανακαλύψουμε, μέσα από τα ειλικρινή μάτια των παιδιών.
 
Το WWF Ελλάς σας προσκαλεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 20:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, για μία εκδήλωση διαφορετική από όσες έχετε συνηθίσει. Ο πρωτότυπος διαγωνισμός «Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου» ολοκληρώνεται μετά από μία πολύ πετυχημένη χρονιά και οι μαθητές της Κρήτης παρουσιάζουν τις δικές τους αφηγήσεις για τους υγρότοπους του νησιού και μας καλούν να δούμε με άλλο μάτι την υπέροχη φύση της Κρήτης.
Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που εντάσσεται στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγρότοπους και υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».
 
Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος υπήρξε να ανακαλύψουν οι μαθητές τους υγρότοπους του νησιού, να εκτιμήσουν την αξία τους (οικολογική, οικονομική, κοινωνική), να τους ερευνήσουν, να απολαύσουν τη φύση και να δημιουργήσουν τη δική τους αφήγηση. H Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, σημείωσε σχετικά: «Μικροί παραμυθάδες και σκηνοθέτες από όλη την Κρήτη, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, ιστόρησαν τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα των υγρότοπων της Κρήτης. Στην ουσία καταθέτουν έναν λόγο, μια άποψη για το μέλλον του νησιού. Μην περιμένετε καμία κοινοτοπία! Το φρέσκο βλέμμα των παιδιών της Κρήτης θα σας εντυπωσιάσει. Μια νέα γενιά με ευαισθησίες, φαντασία, ανησυχίες, υψηλό καλλιτεχνικό αισθητήριο και διάθεση για δουλειά καταθέτει το έργο της».
 
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν και θα προβληθούν αποσπάσματα από τα παραμύθια και τα βίντεο που ξεχώρισαν, ενώ θα παρουσιαστούν απολαυστικά στιγμιότυπα από τις συμμετοχές όλων των μικρών παραμυθάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες:
Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 6947 612 136,
e.svoronou@wwf.gr

 
 
πηγή: http://www.wwf.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου