Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη. «Ενημερώσου, δράσε, προστάτευσε, ζήσε» στον Μαύρο Λόφο του Σέιχ-Σου!

 
 
 
 
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Θεσσαλονίκης, διοργανώνει δράσεις στο Σέιχ Σου με σύνθημα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΔΡΑΣΕ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ, ΖΗΣΕ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ» την Κυριακή 2 Ιουνίου από τις 10 το πρωί στη θέση Μαύρος Λόφος (το γνωστό μας Καρά Τεπέ). Οι συγκεκριμένες δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
 
Πεζοπορία, ποδηλατοβόλτα, επιδείξεις από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, παιχνίδια φύσης και κατασκευές για τα παιδιά, επαφή με το δάσος μας και ενημέρωση για την οικογένεια, πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης και παρατήρηση της πόλης με χρήση τηλεσκοπίου.
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το ΥΠΕΚΑ θα υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας για ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.
Έρευνα από Σχολή Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. για τις σχέσεις επισκεπτών με το δάσος.
Επιστημονική αρωγή από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.
 
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης συμμετέχουν στη γιορτή του περιβάλλοντος, ενώ Εθελοντικές ομάδες προγράμματος επιτήρησης του Σέιχ Σου θα ενημερώσουν το κοινό για το σπουδαίο έργο τους.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου