Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη. Ανοιχτή συζήτηση στο δημαρχείο για μια... πιο πράσινη πόλη!

 
 
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή συζήτηση στο δημαρχείο για μια... πιο πράσινη πόλη!
Ανοιχτή συζήτηση προς το κοινό με θέμα «Πράσινη πόλη: ουτοπία ή νέα αφήγηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη; Συνέργειες και αντιθέσεις μεταξύ "αγοράς", κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης»...θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, στις 19.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την επίσκεψη της Αντιδημάρχου Βιέννης, Μαρίας Βασιλάκου και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ στην Ελλάδα και το Ίδρυμα οι «Πολίτες για το αύριο».


Συμμετέχοντες και ομιλητές στο διάλογο που θα αναπτυχθεί, είναι:

• Μαρία Βασιλάκου, Αντιδήμαρχος Βιέννης, για αστική ανάπτυξη, συγκοινωνίες, προστασία κλίματος, ενεργειακή πολιτική και συμμετοχή των πολιτών
• Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης
• Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων
• Μαρία Βιτωράκη, Παρατηρητήριο Πολιτών για αειφόρο ανάπτυξη, Αθήνα

Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και του Ιδρύματος «Πολίτες για το αύριο» Σπύρος Στεκούλης.
Να σημειωθεί ότι η αφορμή της δημιουργίας του Δικτύου Πράσινων Ελληνικών Πόλεων αποτέλεσε μεταξύ άλλων η θετική εμπειρία που αποκόμισε η Θεσσαλονίκη μετά την υποψηφιότητά της ως «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2014» και την υπογραφή του «Συμφώνου των Δημάρχων» που ακολούθησε.

 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με το δεδομένο ότι οι ελληνικές πόλεις αντιμετωπίζουν παρόμοιες μεταξύ τους προκλήσεις και κατόπιν συνεννοήσεως με άλλους δήμους, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη και τη λειτουργία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (Δ.Ε.Π.Π), www.depp.gr. Η ύπαρξη του Δικτύου Πόλεων στο οποίο συμμετέχουν ήδη η Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος, η Ζάκυνθος, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα, η Κοζάνη και Τρίκαλα, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην επιτυχία των προσπαθειών για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης σε διοίκηση και πολίτες και στην καλύτερη δικτύωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου