Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Με δύναμη από την παραλιακή…

 
 
Εκατοντάδες ήταν οι εθελοντές που έδωσαν –νικηφόρα - «μάχη» με τα θαλάσσια απορρίμματα, στους κεντρικούς καθαρισμούς που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013. Με τη συμβολική τους προσπάθεια τόσο την Κυριακή 19/5 στις παραλίες Αγ. Κοσμά & Αγ. Αλεξάνδρου στο Ελληνικό, όσο και την Τετάρτη 22/5 στην παραλία του Μπάτη στο  Π. Φάληρο, πολίτες κάθε ηλικίας έστειλαν  έμπρακτο μήνυμα προάσπισης των ακτών μας από χρόνιες πρακτικές υποβάθμισής τους και συντάχθηκαν με την προσπάθεια του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για ένα ελεύθερα προσβάσιμο και απαλλαγμένο από τα απορρίμματα παράκτιο μέτωπο.
 
 
Στον καθαρισμό της Κυριακής, στον οποίο συμμετείχαν εργαζόμενοι των εταιρειών ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε. και CARGLASS, μεμονωμένοι εθελοντές και μέλη της ΜΚΟ Δεσμός, συγκεντρώθηκαν 2.700 λίτρα απορριμμάτων, ενώ παράλληλα δύτες της ΜΚΟ Υδροναύτες, πραγματοποίησαν υποβρύχιο καθαρισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια αθέατα αλλά εξαιρετικά επιβλαβή σκουπίδια.

Την Τετάρτη η παραλία του Π.Φαλήρου κατακλύστηκε από λιλιπούτειους εθελοντές, αποφασισμένους να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για την ανακούφιση των ακτών μας από τα απορρίμματα. Μαθητές του Π.Φαλήρου και συγκεκριμένα του 3ου, 4ου 6ου, και 10ου Δημοτικού σχολείου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν μάθημα περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς συλλέγοντας και καταγράφοντας 1.900 λίτρα απορριμμάτων που βρίσκονταν διάσπαρτα στην παραλία. Παράλληλα ενημερώθηκαν από μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PERSEUS (το οποίο πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) για την σημασία της προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και πήραν μέρος σε διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια.
 
Ευχαριστούμε θερμά τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης και Π.Φαλήρου για την υποστήριξή τους, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την προσφορά προϊόντων που ξεδίψασαν τους συμμετέχοντες, τις Διευθύνσεις Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας και βέβαια τους πιστούς εθελοντές της οργάνωσής μας για τη συνεπή συνεισφορά τους στις δράσεις μας.


πηγή: http://medsos.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου