Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δέκα γαλάζιες σημαίες στη Θράκη

 

   
Την τιμητική της έχει φέτος η Θράκη  καθώς οι ακτές της βραβεύτηκαν με δέκα συνολικά Γαλάζιες Σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή αξιολόγηση των ακτών ανακοίνωσε τα φετινά βραβεία ποιότητας και παρεχόμενων υπηρεσιών, με την Ελλάδα να κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως στη σχετική κατάταξη. Συνολικά στη χώρα απονεμήθηκαν 393 Γαλάζιες Σημαίες, εκ των οποίων οι 26 εντοπίζονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
Όπως αναφέρει το thrakinews, στην Π.Ε. Ξάνθης Γαλάζιες Σημαίες θα κοσμούν φέτος τα Μάγγανα, το Πόρτο Μόλο, το Μυρωδάτο και τη Μάνδρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι μόνο η παραλία των Μαγγάνων είχε λάβει το σχετικό βραβείο.
 
Στην περίπτωση της Κομοτηνής, οι Γαλάζιες Σημαίες απονέμονται σε τέσσερις παραλίες την ευθύνη λειτουργίας των οποίων έχει ο δήμος Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Φανάρι/Camping, την Αρωγή, το Φανάρι/Δημοτική και τη Μέση.
 
Η Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης και η Κυανή Ακτή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης συμπληρώνουν τη δεκάδα των ακτών της Θράκης στις οποίες θα κυματίζουν οι σημαίες, ενώ ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ η Καβάλα και η Θάσος συγκεντρώνουν και φέτος τη μερίδα του λέοντος με 16 συνολικά ακτές να βραβεύονται με Γαλάζιες Σημαίες.
 
 
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου