Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δράση «Καθαρή Αίγινα – Συμβάλλω κι Εγώ!»


 
Το φαινόμενο ολοένα και συχνότερης παρουσίας παλαιών επίπλων, στρωμάτων, οικιακών συσκευών, κλαδιών, φύλλων, χόρτων, μπαζών κ.ά. ογκωδών αντικειμένων εντός και πέριξ των κάδων απορριμμάτων υποβαθμίζει αισθητικά το νησί μας, ενώ δημιουργεί εστίες ρύπανσης. Η ουσιαστική αντιμετώπισή του είναι απλή και αποτελεί δείγμα πολιτισμού εκ μέρους όλων μας.
 
Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών και εν όψει της θερινής περιόδου, ο Δήμος Αίγινας -σε συνεργασία με εθελοντές- οργανώνει την τοποθέτηση του παραπάνω αυτοκόλλητου ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ σε όλους τους κάδους της Αίγινας.
 
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη δράση, ελάτε το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 9 π.μ. στην είσοδο του δημαρχείου όπου θα μαζευτούμε για να τοποθετήσουμε τα πρώτα 100 αυτοκόλλητα σε κάδους της περιφέρειας του νησιού.
 
Ευχαριστώ,
Πέτρος Πετρίτης
Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας
 
 
Υ.Γ. Μην ξεχνάτε τα εξής:
  1. Κλαδιά, φύλλα και χόρτα μπορούμε είτε να τα κομποστοποιήσουμε και να τα αφήσουμε σε μια γωνιά του χωραφιού μας (αποτελούν, άλλωστε, καλό λίπασμα) είτε να τα κάψουμε μέχρι τις 30 Απριλίου.
  2.  Για τη συλλογή των υπολοίπων ογκωδών αντικειμένων (επίπλων, στρωμάτων κλπ.) πρέπει να καλείτε στη γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου 15516 και να δηλώνετε είδος αντικειμένου και περιοχή.
  3. Για την ανακύκλωση οικιακών και ηλεκτρικών συσκευών λειτουργεί, από τις 03.04.2013, πιλοτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ειδικός υπαίθριος χώρος συγκέντρωσής τους πίσω από το «Λεούσιο Ίδρυμα». Σε περίπτωση μεγάλης ποσότητας συσκευών καλείτε στη γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου 15516.
  4. Η ανακύκλωση συνεχίζεται κανονικά. Διαχωρίζουμε τα οργανικά από τα ανόργανα που τοποθετούμε στους μπλε κάδους.
 
πηγή: http://www.aeginanews.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου