Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Άνοιξη. Η καλύτερη εποχή για εναλλακτικό τουρισμό στην ορεινή Αρκαδία

 
 
 

Κάντε rafting στα ποτάμια των Θεών, Λούσιο και Αλφειό, πεζοπορία στα φυσικά μονοπάτια του Αγίου Όρους της Αρκαδίας 
 
Η Αρκαδία, και κυρίως οι περιοχές, που διασχίζει ο Λούσιος και ο Αλφειός, είναι ιδανική για εναλλακτικό τουρισμό. Ήδη τα τελευταία Σαββατοκύριακα η Καρύταινα, η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα και τα γύρω μικρότερα χωριά έχουν πολύ τουρισμό και δεκάδες λεωφορεία επισκέπτονται τον όμορφο τόπο μας.
Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι η καλύτερη εποχή για εναλλακτικό τουρισμό και για δραστηριότητες όπως το rafting. Είναι η εποχή μετά τα χειμερινά σπορ και λίγο πριν τα καλοκαιρινά μπάνια και όπως λέει ο Τάσος Μορφονιός εκ μέρους της εταιρείας Trekking Hellas Αρκαδίας, μίας εκ των 4 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τα νερά έχουν την κατάλληλη στάθμη και είναι ιδανικά για τέτοιου είδους δραστηριότητα.
Μία δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την φύση και το νερό. Άλλωστε και ο Αλφειός και ο Λούσιος είναι πανέμορφα ποτάμια. Ενώ το rafting είναι μία δραστηριότητα που δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο και το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους των εταιρειών και να κλείσει θέσεις. Αναγκαία μόνο ένα μαγιό, πετσέτα και ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια για το ποτάμι. Μάλιστα λόγω κρίσης οι τιμές είναι πεσμένες και ο κόσμος αρκετός.
Και αν δεν θέλετε rafting μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και να απολαύσετε το φυσικό τοπίο στα καλύτερά του…
Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την φύση έχουν ιδιαίτερη προτίμηση τα τελευταία χρόνια και έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν την τοπική οικονομία της ορεινής Αρκαδίας.
Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται να σημειώσουμε πως είναι οι:
Trekking Hellas Αρκαδίας, Echo Action, Περιπέτεια και BrainWaves.
Ακόμα και όσοι δεν έχετε κάνει rafting ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τεχνικά περάσματα, στενά φαράγγια, καταπράσινα τοπία και τα ξεχωριστά πέτρινα γεφύρια της περιοχής.
Σίγουρα η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη και θα θέλετε να την επαναλάβετε.. Ενώ μετά την κατάβαση στα ποτάμια ή και την πεζοπορία αν επιλέξετε να γνωρίσετε την φύση με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να γευτείτε ξεχωριστές τοπικές γεύσεις στις μοναδικές ταβέρνες της περιοχής. Με προϊόντα ντόπια που φεύγοντας θα θελήσετε να πάρετε και μαζί σας…
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου