Σχημάτισαν με το σώμα τους ανθρώπινα πανό σε σχήμα καρδιάς, με το μήνυμα “I Love Arctic”, σε περισσότερες από 280 πόλεις σε 38 χώρες, από τη Χιλή ως τη Νέα Ζηλανδία και από τη Νορβηγία ως τη Νότια Αφρική. Και φυσικά, εδώ στην Ελλάδα. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σχηματίσαμε δύο ανθρώπινα πανό, κάτω από την Ακρόπολη και τον Λευκό Πύργο αντίστοιχα, στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα από τη χώρα μας στις χώρες της Αρκτικής και τον ΟΗΕ.
 
 
Οι πάγοι της Αρκτικής είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του κλιματικού συστήματος της Γης, αφού λειτουργούν σαν το φυσικό της ‘κλιματιστικό’ που αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και αποτρέπει τη συσσώρευση θερμότητας στους ωκεανούς. Προστατεύοντας την Αρκτική και κρατώντας μακριά τις επιβλαβείς ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, δεν προστατεύουμε απλά το ευαίσθητο αρκτικό οικοσύστημα. Διασφαλίζουμε ότι δεν θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν μη βιώσιμο πλανήτη, κατεστραμμένο από τις μη αναστρέψιμες κλιματικές αλλαγές.
 
«Ελπίζουμε αυτό να κάνει τη διαφορά, μπορεί να είμαστε ηλικιωμένοι αλλά σίγουρα ακόμα νοιαζόμαστε»,
 
ανέφεραν μία ομάδα ηλικιωμένων από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ. Φοιτητές από την Τζαμάικα έστειλαν τη δική τους εικόνα λέγοντας:
 
«Αυτό που συμβαίνει στην Αρκτική μάς επηρεάζει όλους, ειδικά εμάς στα μικρά νησιωτικά κράτη. Ελπίζουμε ότι η φωτογραφία μας θα βοηθήσει να παραδοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στο Αρκτικό Συμβούλιο».
 
Ένα μικρό αγόρι έγραψε «Αγαπώ την Αρκτική» με τούβλα πάνω στο έδαφος και δύο 17χρονοι μαθητές από τη Σουηδία ήταν οι οργανωτές ενός ανθρώπινου πανό 104 ατόμων!