Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο ντάκος τρέλανε τους Βέλγους!

 
 
 
Δέκα Βέλγοι δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στην γαστρονομία, και εργάζονται σε ημερήσιες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας όπως η La Libre Belgique, η Sudpresse, η La Dernieve Heure, η Vers l' Avenir, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την κρητική κουζίνα, κατά τη διάρκεια επίσκεψή τους στο νησί.

Σκοπός της επίσκεψης των δημοσιογράφων, να βιώσουν γαστρονομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν την Κρητική διατροφή και ιδιαιτέρα το ελαιόλαδο, καθώς και τα προϊόντα που παράγονται στο νησί.

Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, δοκιμάζοντας παραδοσιακά φαγητά, σε Κρητική ταβέρνα συντροφιά με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ευεργετική, για τον άνθρωπο, Κρητική διατροφή που αποτελεί ασπίδα προστασίας-πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τους Βέλγους δημοσιογράφους, συνοδεύει στην Κρήτη η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο Ελένη Σκαρβέλη ενώ οι ίδιοι έδειξαν ενθουσιασμένοι για την αξία της Κρητικής κουζίνας, όπως επίσης για την περιήγηση τους στο νησί.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου