Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Λέσβος - Σεμινάριο επιμόρφωσης. "Γεωπάρκο Λέσβου και τουριστική ανάπτυξη"

 
 
Σεμινάριο επιμόρφωσης: Γεωπάρκο Λέσβου  και  τουριστική ανάπτυξη
 
 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνουν στις 11 και 12 Μαΐου 2013 στη Μυτιλήνη σεμινάριο επιμόρφωσης με αντικείμενο «Γεωπάρκο Λέσβου & τουριστική ανάπτυξη». Το Σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης “Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου” και ειδικότερα της Δράσης 4 “Εκπαίδευση και Υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες”, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στη Λέσβο ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν μελλοντικά και χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Γεωπάρκου Λέσβου καθώς και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που εργάζονται σε μουσεία, πολιτιστικούς φορείς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με τον τουρισμό, ειδικοί επιστήμονες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα, μέλη αγροτουριτιστικών συνεταιρισμών, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι αλλά και ειδικές ομάδες κοινού από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που ασχολούνται με τη χάραξη τουριστικής πολιτικής και τουριστικής ανάπτυξης.
 
Στο σεμινάριο θα παρουσιάσουν εισηγήσεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη ελληνικών Γεωπάρκων τα οποία είναι ενταγμένα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και ανάδειξη γεωπάρκων.
 
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 16 ώρες (2 ημέρες). Το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στη Μυτιλήνη και την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 θα υλοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι.
 
Το σεμινάριο υλοποιείται χωρίς κόστος συμμετοχής. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvosfpf@otenet.gr, καθώς και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου http://top.seminaria.aegean.gr.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου