Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ερώτηση για την εγκατάλειψη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» από τον Γ. Δημαρά



 
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών και βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιάννης Δημαράς προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο σχετικά με... την εγκατάλειψη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Στην ερώτησή του ο κ. Δημαράς αφού τόνισε την σπουδαιότητα του εν λόγω πάρκου, του οποίου η ύπαρξη- όπως είπε χαρακτηριστικά -είναι ζωτικής σημασίας για την Αττική, επεσήμανε τους κινδύνους πρόκλησης καθολικών κα μη αναστρέψιμων συνεπειών στη χλωρίδα και τη πανίδα του χώρου από την πλήρη εγκατάλειψή του για επτά μήνες. Εγκατάλειψη, η οποία, όπως υπογράμμισε, μαρτυρεί την κρατική αδιαφορία και την αδυναμία ουσιαστικής συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Δημαράς ζήτησε από τον υπουργό να δεσμευθεί, ώστε να δοθεί η διαχείριση του πάρκου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Περιφέρεια και στους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου. Ανέφερε δε, πώς είναι άδικο ένα τέτοιο πάρκο να είναι βούρκος.

Στην ερώτηση του προέδρου του Άρματος Πολιτών απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος συμφώνησε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του πάρκου και γνωστοποίησε ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου, υποσχόμενος, παράλληλα, ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης πρώτος στόχος είναι η τακτοποίηση των άμεσων ληξιπρόθεσμων οφειλών του πάρκου, ενώ θα ακολουθήσει η καταγραφή των άμεσων αναγκών, καθώς και η κατάρτιση νέου οργανογράμματος, ενώ θα αναζητηθούν και χορηγίες .



πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου