Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αστικό περιβάλλον - Πρέβεζα. Να τι είδαν οι πρώτοι τουρίστες στην Πάργα…


 
PARGA KOLONA1Οι πρώτοι τουρίστες από τα οργανωμένα γκρουπ (Ολλανδοί) έφτασαν στην Πάργα για την  φετινή σεζόν.
 
Στην προβλήτα λοιπόν του λιμανιού είδαν, και δεν πίστευαν στα μάτια τους, τις δύο τελευταίες κολώνες φωτισμού χωρίς τα ʽʼκαπάκιαʼʼ και με γυμνά καλώδια. Όλοι καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει και ιδιαίτερα για τα παιδιά που όλες τις ώρες βρίσκονται στην προβλήτα και η πιθανότητα ενός ατυχήματος είναι μεγάλη.
 
Την αρμοδιότητα για την παραλιακή ζώνη, φωτισμό κλπ, την έχει το  Λιμενικό ταμείο αλλά έχουμε την γνώμη ότι και η δημοτική αρχή, ο αντιδήμαρχος δηλαδή, δεν θα έπρεπε να είναι μονίμως απών, όπως ο προκάτοχος και ότι δεν θα πείραζε καθόλου αν συνεργάζονταν με όλες τις αρχές και τις υπηρεσίες του τόπου.
 
Οι Μόνιμοι κάτοικοι είμαστε βέβαια  συνηθισμένοι-μαθημένοι από αυτήν την νοοτροπία και συμπεριφορά και γι΄ αυτό τον λόγο  εθελοντικές ομάδες υποκαθιστώντας την αντιδημαρχία κάνουν ότι μπορούν με τις δράσεις τους για να βοηθήσουν τον τόπο και όπως έγινε πριν λίγες μέρες πλένοντας ακόμα και τους δρόμους.
Προβάλουμε το θέμα με μοναδικό σκοπό την ελπίδα ότι κάποιος θα   αφυπνιστεί και θα μεριμνήσει ώστε άμεσα να μπουν τα ʽʼκαπάκιαʼʼ στις κολώνες φωτισμού στην προβλήτα για να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα, μέρες που είναι.
 
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.
Καλό Πάσχα σε όλους.
              
Αναγνώστες από Πάργα
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου