Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Έκθεση φωτογραφίας “Άνθρωποι στην πόλη”

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Στο δεύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό, που οργάνωσαν οι Atenistas, με θέμα Άνθρωποι στην πόλη, δόθηκε η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να απαθανατίσει γωνιές της πόλης μαζί με το στοιχείο της ανθρώπινης παρουσίας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε ποσότητα (750) αλλά και σε ποιότητα, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής που κλήθηκε να επιλέξει τις 80 καλύτερες για την έκθεση που παρουσιάστηκε στο Μετρό του Συντάγματος, από 15 ως 21 Απρίλη, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. H έκθεση ολοκληρώθηκε με τις μουσικές μελωδίες του Απόστολου Ρίζου και της εκπληκτικής παρέας του, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση και η βράβευση των τριών πρώτων νικητών.

Οι δύο πρώτοι νικητές επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή και κέρδισαν μια υποτροφία για σεμινάριο φωτογραφίας (1 ος) και ένα ποδήλατο (2 ος). Για τις φωτογραφίες που κατέλαβαν τις θέσεις 3 ως 10 στη βαθμολογία των κριτών, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους φίλους μας που επισκέφτηκαν την έκθεση την τελευταία μέρα, να ψηφίσουν για την αγαπημένη τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα μετά από κλήρωση ένα σπαστό ποδήλατο. Το έπαθλο για τον νικητή του κοινού ήταν ομοίως ένα ποδήλατο.
Μεγάλος νικητής ήταν ο Δημήτρης Ράπτης με τη χιονισμένη Ακρόπολη. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κωσταντίνος Μασέρας με θέμα την ηλικιωμένη που σκουπίζει τον δρόμο. Αγαπημένη φωτογραφία του κοινού ήταν αυτή του Βασίλη Μπενάκη και το κορίτσι και μεγάλη σαπουνόφουσκα.
Ευχαριστούμε θερμά την ΣΤΑΣΥ για την φιλοξενία της έκθεσης στον χώρο του Μετρό Σύνταγμα, την κριτική επιτροπή Σπύρο Στάβερη, Πηγή Δημητρακοπούλου, Σπύρο Παπαιωάννου, κύριο Κοκκινιά, Φλαμιάτο Κωνσταντίνο για το δύσκολο έργο που επιτέλεσαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Εμμ. Μπαμπούση, που έσπευσε στο κάλεσμα μας και επιμελήθηκε την έκθεση. Τέλος, ευχαριστούμε τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που ανέλαβε το κόστος της εκτύπωσης των φωτογραφιών, το NEW SCHOOL ATHENS που χορήγησε την υποτροφία για τον πρώτο νικητή και την Cocomat αντιστοίχως για τα ποδήλατα που προσέφερε στο δεύτερο και τρίτο νικητή. Το δώρο της ψηφορορίας κοινού, ένα σπαστό ποδήλατο ήταν μια προσφορά της ΣΤΑΣΥ.
Θερμότατες ευχαριστίες στον Απόστολο Ρίζο και την παρέα του, που με τις μελωδίες τους κράτησαν συντροφιά στο κοινό στη γιορτή της λήξης καθώς και στον ηχολήπτη Γιάννη Ρούσσο
Θερμές ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό, σε όλους εκείνους που πέρασαν την τελευταία μέρα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους φωτογραφία και σε όσους ήταν μαζι μας στο event της λήξης. Ξεκινάμε τις ετοιμασίες για τον τρίτο διαγωνισμό φωτογραφίας, του χρόνου τέτοιον καιρό.



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
 
Κάποιες από τις φωτογραφίες του διαγωνισμού
 
 





 
 
πηγή: http://atenistas.org/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου