Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Προειδοποίηση για εμφάνιση ακρίδων στην Λάρισα

 
 
Προειδοποίηση για εμφάνιση ακρίδων στην ΛάρισαΗ τοπική διεύθυνση αγροτικής οικονομίας συνιστά έγκαιρη ενημέρωση των κτηνοτρόφων σε περίπτωση εμφάνισης ακριδοκηλίδων.
Συνιστά επιπλέον σε όλους τους αρμόδιους φορείς να ενημερώσουν τους κατοίκους των περιοχών τους και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους για την ανάγκη της έγκαιρης ενημέρωσης εμφάνισης ακριδοκηλίδων.
 
«Παρακαλείται επίσης η Δ/νση Δασών και η Δ/νση Αγροφυλακής να δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες στους δασοφύλακες και αγροφύλακες, ώστε να συμβάλλουν στον αποτελεσματικότερο εντοπισμό των ακριδοκηλίδων. Αμέσως μόλις εντοπισθούν ακριδοκηλίδες θα πρέπει να ειδοποιηθεί ο αρμόδιος Δήμος ή η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 
Επισημαίνεται ότι βάσει του άρθρου 10 του Ν. 2383/1940 με την οποία τροποποιήθηκε το άρθρο 12 του Ν. 623/1934, οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα πρέπει να συγκροτήσουν συνεργεία καταπολέμησης των ακρίδων.
 
Τέλος, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής επισημαίνει στους Δήμους ότι μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την καταπολέμηση των ακρίδων.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου