Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ηράκλειο. Ανακύκλωση λαμπτήρων στο Δήμο Φαιστού

 
 
 Συνεχίζοντας το σχεδίου δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια το οποίο και εκπόνησε, για το "Συμφωνο Δημάρχων" το 2012, που περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση εντός των ορίων του Δήμου, καθώς και τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2020, ώστε ο Δήμος Φαιστού να επιτύχει τον στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 που έθεσε, συνεχίζει να συνεισφέρει στον γενικότερο στόχο της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος με το πρόγραμμα ανακύκλωσης λαμπτήρων φωτισμού στο οποίο και συμμετέχει ενεργά.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης συνέλεξαν όλες τις καμένες λάμπες, από όλα τα Δ.Δ. του Δήμου και στη συνέχεια προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία αποτελεί σημαντική ευκαιρία ώστε να μειώσουμε το βαθμό ρύπανσης, καθώς οι λαμπτήρες περιέχουν τοξικά υλικά όπως υδρογόνο, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής που συντελείτε, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Για τους παραπάνω λόγους, καθώς και για τη μείωση του κόστους, περισσότερες από 2.000 λάμπες φωτισμού που χρησιμοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο σε δημοτικά κτήρια, σχολεία, και στύλους φωτισμού, ανακυκλώθηκαν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ξανά. Στην προσπάθεια αυτή σε άμεσο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, όπου οι πολίτες θα μπορούν να τοποθετήσουν τις οικιακές, καμένες, λάμπες καθώς και τις κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές τους.

Ο Δήμος Φαιστού, εφαρμόζει εδώ και καιρό ως πολιτική τη συμμετοχή του στα Ενεργειακά Eυρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος του Δήμου αλλά και των πολιτών, όπως για παράδειγμα, πρόσφατα συμμετείχε στην παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF με την ονομασία: Ώρα της Γης όπου για μια ώρα έσβησαν τα φώτα σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου. Να σημειωθεί, ότι τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον καθώς πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερους πολίτες πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου