Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"Αποδεκατίζονται" είδη προς εξαφάνιση στον Νέστο


           
"Αποδεκατίζονται" είδη προς εξαφάνιση στον ΝέστοΑντιμέτωπα με τον θάνατο έρχονται απειλούμενα με εξαφάνιση είδη στο Δέλτα του Νέστου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν δηλητηριασμένα δολώματα, τα οποία και παρατούν εκεί.
Εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, βρήκε τέσσερα σπάνια πουλιά και ένα τσακάλι νεκρά , λίγο έξω από την περιοχή Μοναστηράκι.
Όπως διαπίστωσε ο επόπτης του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας, τα πουλιά ήταν δύο γερακίνες που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και δύο στικταετοί του είδους που καταγράφεται ως "κινδυνεύον" στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών, μιας και σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν συνολικά μόλις 70 ως 80 άτομα. Αλλά και το τσακάλι είναι προστατευόμενο είδος και το Δέλτα του Νέστου είναι από τους τελευταίους βιότοπους σε όλη την Ελλάδα που απαντάται σε ικανοποιητικό αριθμό.
 
Όπως μεταδίδει το "protothema.gr", τα νεκρά ζώα, μεταφέρθηκαν σε κατάσταση προσωρημένης σήψης, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή για να αποφθεχθούν και νέοι θάνατοι από άλλα ζώα που θα τραφούν από τις σάρκες τους. Ένας κτηνίατρος πήρε δείγματα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους, ενώ το νεκρό τσακάλι μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας για να εξεταστεί αν είχε προσβληθεί από λύσσα.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου