Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση ενδιαφέροντος παραγωγών για προβολή των τοπικών προϊόντων της Θεσσαλίας


 
Εκδήλωση ενδιαφέροντος παραγωγών για συμμετοχή σε εκδηλώσεις προβολής τοπικών προϊόντων της Θεσσαλίας
 
 
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να συνδέσει τον Πρωτογενή και τον Δευτερογενή Τομέα με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, σχεδιάζονται σειρά εκδηλώσεων στις οποίες η Περιφέρεια Θεσσαλίας προτίθεται να συμμετάσχει.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ποιότητας, ώστε να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης 18-21 Απριλίου 2013.
Στην έκθεση αυτή οι Περιφέρειες της χώρας, κάθε μια από τις οποίες θα έχει διαθέσιμο χώρο 10 m2, θα παρουσιάσουν το «καλάθι» τοπικών προϊόντων, ελκυστικής συσκευασίας και υψηλών προδιαγραφών ποιότητας με στόχο:

•    Να γίνουν γνωστά στον καταναλωτή και να δημιουργηθεί αύξηση της ζήτησης
•    Την προσελκύση νέων παραγωγών σε προϊόντα ποιότητας με ζήτηση στην αγορά
•    Τη δημιουργία γαστρονομικών προορισμών και αύξηση της ζήτησης στο εξωτερικό


Σημειώνεται ότι η έκθεση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα. Επίσης την ημέρα των εγκαινίων, όπως και κατά την παρουσίαση του Ελληνικού πρωινού, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία εδεσμάτων από κάθε Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία και παράγουν προϊόντα να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας των οποίων τα προϊόντα καλύπτουν τις παρακάτω προδιαγραφές:

    Πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ
    Παραδοσιακά
    Πιστοποιημένα Βιολογικά
    Ορεινής Παραγωγής
    Γυναικείων Συν/σμών
    Εξαγωγικού προσανατολισμού
    Προϊόντα ιδιαίτερα τα οποία χαρακτηρίζουν τις περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην παρουσίαση της Έκθεσης να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 5 - 4 - 2013 συγκεντρώνοντας δείγματα από κάθε προϊόν καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, όπου υπάρχει (spot, video ή powerpoint). Τα δείγματα και το οπτικοακουστικό υλικό θα πρέπει να αποσταλούν στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας & Σποράδων, Τρικάλων αντίστοιχα. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2413 511153 – 255 – 258.


πηγή: http://www.trikalaola.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου