Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μαγνησία. «Το Πανόραμα Οικολογικών ταινιών» ταξιδεύει στη Σκιάθο

 
 


 
Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 στις 20:00, ανοίγει η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο "Το Πανόραμα Οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο" που διοργανώνει το παράρτημα Σκιάθου, της Τοπικής Επιτροπής Βορείων Σποράδων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Διοργανώνεται για δεύτερη φορά στη Σκιάθο και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα όπως, την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς - επίκαιρα όσο ποτέ- που αφορούν κυρίως, στα νησιά του Αιγαίου.

Οι προβολές των ταινιών, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου, Τρίτη 2 Απριλίου και Τρίτη 9 Απριλίου στις 20:00 στο m.i.n.t.




Τρίτη 26 Μαρτίου:

 Μια Mικρή Mεγάλη Iδέα, 2011
Μαριάννα Οικονόμου / Ελλάδα, 42’
Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέγαλο-εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων, γιατί όμως να μη γίνει η gourmet μπουτίκ της Ευρώπης;

 19:00 «Food of the past», 20’, Η.Π.Α
Susan Tennant, 2010

Η ταινία επισημαίνει πως στην Πάρο, ενώ ο τουρισμός μπορεί να είναι σε μια πρώτη φάση ένοχος για τον μαρασμό της αγροτικής παραγωγής, μπορεί και πρέπει σε μια επόμενη, πιο ώριμη φάση να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για μια βιώσιμη αγροτική παραγωγή εκλεκτών προϊόντων.
(ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους)
 
 
Τρίτη 2 Απριλίου:

 Ημερολόγιο Επαρχίας, 2011
Στέργιος Μουντσάκης / Ελλάδα, 25’
Εικόνες της ελληνικής επαρχίας ανά μήνα, από ένα περιβάλλον που αλλάζει, καθώς ο άνθρωπος μετεξελίσσεται σε καταναλωτή... Αλλά και αισιόδοξες εικόνες ανθρώπων που ανταλλάσουν σπόρους ντόπιων ποικιλιών και παράγουν φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

 Διαδρομές Νερού στην Αμοργό, 2010
Έφη Λατσούδη / Ελλάδα, 22’

Μια καταγραφή της παραδοσιακής σχέσης των κατοίκων με τους υδατικούς πόρους του νησιού τους και τη διαχείρισή τους, στα πλαίσια της ομώνυμης Δράσης του Προγράμματος Αειφόρο Αιγαίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ την περίοδο 2009- 2011.
 
 
Τρίτη 9 Απριλίου:
 
Γαύδος. Εκεί στο Νότο, 2012
Ανθή Νταουντάκη / Ελλάδα, 93΄

Άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, αλλά και οι ντόπιοι που έζησαν στη Γαύδο την “κρυμμένη ζωή” αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα πατροπαράδοτα και το δέλεαρ της “ανάπτυξης” ενός υβριδικού πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου