Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αιτωλοακαρνανία. Αφού η παραγωγή έπαψε…. ένα μουσείο για την Αγροτική Κληρονομιά

 
Αγρότες
 
 
Ο δήμος Ναυπακτίας μέσω του Leader θα μετατρέψει τις παλιές αγροτικές αποθήκες στα Χάνια Γαυρολίμνης σε Εκθετήριο Αγροτικής Κληρονομιάς. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 122.569,50 ευρώ, εκ των οποίων 85.798,65 θα διατεθούν μέσω του Leader και 36.770,85 ευρώ θα είναι η συμμετοχή του Δήμου.
Και βέβαια αυτήν εποχή που όλοι παραδέχονται ότι πρέπει να στραφούμε στην αγροτική παραγωγή, διαπιστώνεις ότι τα πράγματα συνεχίζουν να κυλούν σε αυτή τη χώρα σα να μην συνέβη τίποτα αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια… Δεν λέω κατ΄ ανάγκην ότι άνθρωποι του δήμου Ναυπακτίας δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, ίσα – ίσα μάλλον έχουν, αλλά είναι η παθογένεια του συστήματος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που πολλές φορές μας αναγκάζει να κάνουμε πράγματα, αν όχι αχρείαστα, σίγουρα ανεπίκαιρα.
Το λάθος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι μετά από τόσες προγραμματικές περιόδους, οι ευρωπαίοι που μας δίνουν τα λεφτά, βλέπουν (στα χαρτιά) ότι με τα προηγούμενα προγράμματα κάναμε πράγματα πάνω στις υποδομές και την παραγωγή… Έλα όμως που δεν τα κάναμε ή τα κάναμε με λάθος σχεδιασμό και προγραμματισμό! Όποτε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (αφού δεν ξέρει ή το νοιάζει η προτεραία δική μας κακοδιαχείρηση) λέει ότι τώρα πρέπει να κάνεις μουσεία, εκθετήρια, λευκώματα και άλλα τίνα.
Είναι επιτακτική ανάγκη ως χώρα να ζητήσουμε την αλλαγή των δράσεων σε τέτοια ευρωπαϊκά προγράμματα, διαφορετικά τα λεφτά (ή τουλάχιστον ένα μέρος τους) θα πηγαίνουν σε δράσεις ανεπίκαιρες… Δυστυχώς είμαστε σε τέτοια κατάσταση που δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια!
 
 
 
πηγή: http://www.agrinioculture.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου