Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα αστικά τοπία και η Ελληνική πόλη





Συγγραφείς: ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ - ΓΟΣΠΟΔΙΝΗ ΑΣΠΑ
Πρόλογος: ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ Α., ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.
 
 
Στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα, οι πόλεις και τα αστικά τοπία μετασχηματίζονται για να απαντήσουν στην πρόκληση των συνθηκών της οικονομικής και πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των μεταμοντέρνων κοινωνιών. Το βιβλιο εξετάζει τους μετασχηματισμούς της μεταβιομηχανικής πόλης και τα νέα αστικά τοπία διεθνώς, εστιάζοντας στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και στις μεσογειακές μητροπόλεις.
Επίσης, το ενδιαφέρον των συγγραφέων επικεντρώνεται στις μητροπολιτικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης –αφού αυτές πρωτίστως χαρακτηρίζονται από χωρική πολυπλοκότητα και σε αυτές αναδύονται κατά κανόνα τα νέα χωρικά φαινόμενα και τοπία.
Ως συλλογικό έργο, ενσωματώνει διαφορετικές προσεγγίσεις φιλοδοξώντας να συμβάλει σε ένα γόνιμο διάλογο για την εξέλιξη των αστικών τοπίων διεθνώς και στην ελληνική πόλη ειδικότερα.
 
 
Γράφουν οι: Άσπα Γοσποδίνη, Ηλίας Μπεριάτος, Αναστασία Λουκαϊτου-Σιδέρη, Λίλα Λεοντίδου, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Αίσωπος, Ιωσήφ Στεφάνου, Κωνσταντίνος Σερράος, Βύρων Ιωάννου, Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, Ρένα Κλαμπατσέα και Βίλμα Χαστάογλου.
 
 
 
πηγή: http://www.citybranding.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου